Банер
Превърни офиса в зона на комфорта

 Превърни офиса в зона на комфорта

Много хора се шегуват с реплики от сорта: „Аз живея в офиса” и „Колегите са моето семейство”. Но това наистина е така, защото прекарваме най-малко 8 часа на работното място. Уютът на дома, пренесен на работа, винаги предразполага към по-спокоен и плавен процес на работа. Предлагаме ви няколко идеи, за да си осигурите комфорт в офиса.

Обстановката е важна

Едва ли ще тръгваш с мерак за работа сутрин, ако обстановката там не ти е по душа. Понякога на работното място изкарваме повече време отколкото у дома, така че си струва да го направиш приятно. Купи си забавна подложка за мишка, симпатична двойна рамка за снимка, изящен моливник, цвете в саксия или каквато и да е друга свежа придобивка, която ще внесе уют.

Игра на цветове

Шефът ти диша във врата, сроковете те притискат, клиентите си играят на ластик с нервната ти система... Разрешението в случая не е двойна доза валериан, а нещо като цветотерапия. И така синьото е успокояващо и лечебно, зеленото поощрява умствената дейност, а оранжевото възбужда творческия елемент. Химикалки, папки, чашата ти за кафе... всичко в тези ведри тоналности може да ти повдигне настроението.


Освежи си стайлинга

Ако искаш да изглеждаш супер стилна на парти или излизане с приятели след работа, а нямаш време да се прибереш до вкъщи, не се паникьосвай. Съветваме те да се превърнеш от Пепеляшка в Принцеса по следния начин: „Вземи си секси обувки на висок ток в торбичка, а в чантата си сложи чифт хубави висящи обеци. В някои случаи модерен колан може тотално да промени външността ти“. Така няма да се налага изнервено да търчиш до дома и можеш да използваш този интервал, за да се гримираш прецизно. За да се превърнеш магически от офис мишка в неповторима красавица след работа, би могла да си сложиш зверски червено червило, което да подчертае желанието ти за парти цяла нощ.

Запаси се с храна

Имай под ръка няколко малки пакета готова супа или ядки за моментите, когато се налага да работиш до тъмна доба, а коремът ти започва да стърже. Доколкото е възможно, избягвай да се тъпчеш със сладки изкушения (броят на калориите винаги излиза извън норма още на третата хапка). Вместо това се запаси с пълнозърнести бисквити или пресни плодове.
Хубаво е да пиеш много вода, но как, ако тя не ти е достатъчно вкусна? Затова често наблягаш на газираните, които съвсем спокойно можеш да заместиш с кутия билкови чайове. Лайката действа добре на имунитета, лимоненият аромат и екстракт повдигат настроението, а ментата има доказан ободряващ ефект. Добра идея е да носиш със себе си и разтворимите витамини, защото вкъщи често забравяш да ги пиеш.

Аптека под ръка

Ако усетиш, че се разболяваш, понякога бързите мерки могат да ти спестят доста от лечението. Запаси се базови лекарства срещу настинка, температура и главоболие. Ако всеки ден дълго стоиш пред компютъра и очите те дразнят, отиди на офталмолог, за да се консултираш дали капки тип „изкуствена сълза“ няма да поправят ситуацията.

Музика до дупка

Разнообрази работния си ритъм с музиката, която харесваш – с mp3-плейър, телефона или радиото в него. Качи част от любимите си песни в телефона и релаксирай с тях в няколкото минути, които успееш да откраднеш за пушене. Повярвай: няма нищо лошо в идеята да се чувстваш на работа като у дома си.