Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Виенски кафенета се превръщат в летящи класни стаи

Заместник-кметът на Виена по образованието Кристоф Видеркер и собствениците на няколко виенски кафенета представиха днес идеята за „летящи учебни кафенета“. Целта на проекта е да се предостави допълнително пространство за дистанционно обучение на учениците и студентите, които нямат необходимата техническа инфраструктура или достатъчно място у дома.

Видеркер заяви, че е ентусиазиран от идеята за "летящи учебни кафенета", тъй като в момента е изключително важно гарантирането на качествено образование и по време на пандемията. Проектът показва, че в гражданското общество има много добри идеи, които могат да дадат положителни импулси дори в тези трудни времена. Виенската дирекцията "Образование" ще информира всички учебни заведения в града, за да може записването да започне още на 10 декември.
Ирмгард Кверфелд, собственичка на някои от най-известните виенски кафенета, сред които "Ландтман" и "Музеум", е чула за необходимостта от допълнителни помещения за дистационно обучение и веднага се обажда в Общината. Радвам се, че можем да помогнем за прешаването на проблема , обяснява Кверфелд, която е и председател на Клуба на собствениците на виенски кафенета. Кафенетата, които в момента не работят с посетители, са идеалното място за временни класни стаи, защото те разполагат с необходимата техническа инфраструктура и гарантират спазването на физическа дистанция и строга хигиена.
Желаещите да получат място в "летящо учебно кафене" могат да го запазят в онлайн платформата за резервации "Резервирайте своята стая" www.book-your-room.at/fliegende-lerncafe/. Засега в проекта са се включили три кафенетата – "Музеум" и "Фрауенхубер" в централния Първи район и "The Legends" на Ландщрасе. Кампанията ще продължи до коледните празници, като при необходимост съществува и възможност за удължаване.
Съобщи Тони Титянова
Снимки: Österreich Werbung/Harald Eisenberger, Cafe Museum, Mario Lang / EurocommPR