Банер
Ученици от Криводол с награди в "Искам да остана в България"

Кметът Христо Доков поздрави децата за участието в конкурса "Искам да остана в България". Награди и грамоти получиха двамата младежи, открили ценен артефакт край р. Въртешница в гр. Криводол. Събитието се превърна в истински празник за учениците от Криводол.

"Поздравления за умните и красиви ученички от този богат на древна история град, с която се гордеят всички българи. Само момичета се включиха в конкурса, затова нашият екип организира втора част за Криводол, за да могат и момчета да напишат есета, за да видим, че не само девойките от Криводол искат да останат в България. И не правете грешката да пишете, че България е малка страна - държавата ни е в топ 10 на Европейския съюз по размер на територия", каза по време на награждаването Патриция Кирилова от „ВИП Комюникейшън“, която връчи награди на младежите с най-добри есета на тема „Искам да остана в България“, в присъствието на кмета на община Криводол Христо Доков.
Средствата за дарението бяха събрани по време на благотворителна вечер в София. В дългогодишната кампания на ВИП Комюникейшън се включиха пет деца от Криводол с есета на тема "Защо искам да остана в България?".
11-годишната Кристина Петкова от Криводол написа: "Смятам, че като човек се труди и има желание, може да се реализира и в страната ни. За мен няма по-красиво място от родната България. Горда съм, че съм българка!".
В есето си 14-годишната Габриела Костадинова не крие любовта към Родината: "Тя, България със своята велика история и наследство, ми дава волята да остана тук!". 11-годишната Силвия Григорова също показва родолюбие с есето си: "Тук съм родена и тук искам да живея до края на дните си!". 10-годишната Илианна Петкова пише: "Едва ли на земята има друго прекрасно кътче, което да прилича поне малкона България. Горда съм, че съм българка! България над всичко!". Пламък има и в думите на шестокласничката Йоанна Иванова: "Българийо, ти си моята съдба! За мен ти си само една!".
Повече за събитието на официалния сайт на общината http://krivodol.com/bg/nagradi-za-detsata-na-krivodol .
Съобщи Тони Титянова
Снимки Община Криводол