Банер
„Детска Игриада“ в парка „Заимов“

Спортният празник за малки и големи ще се проведе на 9 юни - родители и деца да спортуват заедно. За пета поредна година ще се проведе спортният празник „Детска Игриада С мотото „Всички сме в играта“ Investor Media Group кани семейства да открият ползите от това да спортуват заедно. Точно в 9 часа в парка „Заимов“ родителите ще имат възможността да дадат личен пример на децата си, като участват съвместно с тях в забавни игри и състезания.

В спортния ден могат да се включат деца на възраст от 5 до 13 години, които ще премерят сили в пет дисциплини - велокрос, 50 м бягане, щафетно бягане, щафетни игри и бадминтон. Детският празник ще протече с много забавление, а за най-добре представилите се малки участници, организаторите са подготвили грамоти, медали и награди. Паралелно със състезанията, децата и родителите им ще могат да посетят демонстративните кътове, където ще получат информация от треньори и специалисти. Сред спортовете, които могат да пробват, са йога, танци, айкидо, карате, хокей, тенис на маса, лонгборд, ролери и други.
Спортният ден ще припомни и на родителите игрите от детството им в специален кът, където ще покажат на децата си как са се забавлявали като малки.
Целта на инициативата е да насърчи родители и деца да изграждат и развиват здравословни спортни навици, както и да прекарват повече време в спорт и игри заедно. Личният пример, който родителите дават на децата си, е най-добрият начин те да се мотивират да бъдат активни и да се грижат за себе си.
За първа година „Детска Игриада“остави възможност и на децата с увреждания да се забавляват на открито. В парка „Заимов“ ще бъде обособена параалея, където малчуганите със специални нужди ще карат параборд.

Съобщи Тони Титянова