Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Сузана Мирчева – актриса и модел от световна класа

„Мини мис България” игра за Холивуд

Малко български деца са известни с участието си в скъпоплатени холивудски филми. Очарователната Сузана е едно от българчетата, което печели кастинга и изиграва ролята на малката Агрипина в историческата драма ”Последните дни на Помпей”.


Талантливата 13-годишна актриса има зад гърба си редица роли в родни и чужди продукции, играла е на сцените на много театри, водила е доста концерти, телевизионни предавания и събития. Участва във филм за българските църкви, във филма „Мой мили, Жабчо”, както и в холивудската продукция „Последните дни на Помпей” с италианската звезда Виктор Алфиери.
- Снимала съм се в детското предаване „Яко” по БНТ. От малка съм на кастинги и съм печелила много от тях. Зрителите ме познават от рекламните клипове на „Финети”, на „ Ай Ти Ви партнър”, на”Белана”. Аз бях онова малко момиченце, което се въртеше дълго време по всички телевизии, омотано в хартия.
Сузана е по родните сцени от невръстно хлапе. Позната е като един от най-перспективните модели на ”Визаж” с ръководител Анита Гонина. Едва ли има детско ревю, в което да не е участвала години наред. Преди години е номинирана за „Мини мис България”.
- От 7 години участвам в детска школа „Хлапетата ”с ръководител Ганета Атанасова. Там играя в различни пиеси, които представяме по театри в столицата и в страната. Била съм на сцената на Кукления театър и на НАТФИЗ, играла съм в Руския културно-информационен център в „Мъглата”, „Оризовият пудинг” и в най-новата ни пиеса ”Сцена-хлапета”.
Като малка Сузана Мирчева е водеща на седем предавания „Звездна мечта” в НДК с режисьор Иван Истатков. През март миналата година възпитаничката на 134-о училище ”Димчо Дебелянов” бе конферансие на голям Празник на децата, организиран от Софийска община и сп. „Нова Зорница”. На специално построена естрада пред Народния театър тя няколко часа бе водеща наживо.
- Изучавам английски език и го специализирам всяко лято в Англия. Занимавам се с пеене - издадохме албум ”Коледна бъркотевица”, в който изпълнителите са и автори на песните. Много съм щастлива, защото в този албум имам собствена песен.”
Сузана Мирчева е всестранно надарена с артистичен и музикален талант. Въпреки многото творчески ангажименти обича да пътешества. Обикаля света, за да се запознава с неизвестни страни, с културата,обичаите и историята на различни народи. „Бях в Африка на сафари, посетила съм екзотични страни като Мексико, Малайзия, Сингапур, Сейшелските острови и много европейски държави.”
Тони Титянова