Банер
Банер

 Очаквайте скоро на пазара новата книга на  астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова.

 

ПОЛОВИН МИЛИОН БЪЛГАРИ СЕ ПРЕБРОИХА ПО ИНТЕРНЕТ

Повече от едно денонощие продължава електронното Преброяването на населението и жилищния фонд в България. Към 16.00 часа системата на НСИ регистрира 510 000 успешно преброени граждани.Днес заседанието на Министерски съвет беше открито с темата за преброяването. Председателят на НСИ – доц. д-р Мариана Коцева

запозна министрите с хода на преброяването.Ресорният на НСИ вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков призова министрите от Кабинета да подготвят писма-обръщения до министерствата си и подчинените им административни звена, служителите да се преброят по Интернет, тъй като така ще се спестят много време и средства, а и ще се улеснят българските граждани.
Доц. Коцева отбеляза, че за по-малко от 36 часа 400 000 граждани са се преброили по Интернет. Изключително големият интерес постави на изпитание техническата инфраструктура не само на НСИ, но и в страната като цяло.
Вчера лично премиерът Бойко Борисов изпробва Информационната система и се преброи успешно по интернет.
Госпожа Коцева благодари за подкрепата на централната, областните и общинските администрации за интереса и пожела да продължим да работим заедно, за да бъде България освен първата страна в ЕС, провеждаща преброяване през 2011 и страната с най-много преброени по Интернет.
Почивните дни са подходящи за спокойно попълване на анкетната карта в семейна обстановка.