Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

Бургас посреща туристическия сезон с обновен център

Основната част от капиталовата програма на Община Бургас за 2011 година включва завършване на стартиралите обекти през 2010 година – заяви пред жители на Бургас от района на ТД „Приморие” зам.-кметът Йорданка Ананиева. Тя очерта параметрите на бюджета и подчерта, че за формиране на допълнителен ресурс в общинския бюджет се правят усилия да се осигури финансиране по оперативни програми на ЕС. В общественото обсъждане се включиха още главният архитект на общината Веселина Илиева и директорът на ТД „Приморие” Стефан Дубаров. До началото на туристическия сезон ще приключи изграждането на пешеходната зона в центъра на Бургас,

както и ремонтът на улиците „Ботева” и „Цар Петър” – стана ясно на срещата.Завършва и проектът „Морско казино”, като до лятото ще е реконструирано и прилежащото пространство. Готов за подаване е проектът за реконструкция на Мостика и сградния фонд на остров „Св. Анастасия”.
Очаква се по проект за енергийна ефективност да се направи осветление на 75 улици, част от които са на територията на ТД „Приморие”. По същия проект ще се ремонтират основно детските градини „Слънце” и „Златна рибка”, както и още 8 на територията на града. Продължава реконструкцията на ул. „Цар Калоян”, която се извършва на етапи, за да се осигури движението по нея. Полагат се усилия ремонтите на улиците да вървят в синхрон с експлоатационните дружества, извършващи подмяна на кабелна мрежа и В и К. Тази година ще бъде реконструиран и басейнът в Младежкия културен център.