Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Пламен Топузов за „Алхимия на съзнанието“

Повод за срещата ми с Пламен Топузов е неговата дебютна книга „Алхимия на съзнанието. Излекувай ума си, той ще излекува всичко останало“, която се радва на жив интерес. Авторът е от тези българи, които в зората на демокрацията, избраха пътя на емигрантството, като над 13 години Топузов изгражда успешен строителен бизнес в Лондон, а фирмата му дава работа на 50-60 души. Един курс в Англия – „Пробуждане на озареното сърце“ преобръща живота му на 180 градуса и той започва да пътешества - по света и в търсене на духовните измерения.

Така започва да трупа познания в съвсем различна от бизнеса сфера - в духовната. Първо носи две дини под една мишница – тази на успешен бизнесмен и другата - на духовен наставник, докато накрая взема кардиналното решение да се върне в България и да се отдаде на духовните си копнения.

Разкажи малко повече за себе си? Какво не знаят за теб хората?
- От 5-годишен живях в Сибир, в дълбокия руски север. Буквално зад блока ми започваше тайгата, дните ми бяха озарени от белите нощи, а моят свободолюбив дух се рееше в безкрайното. Върнах се в България в 4 клас и никак не ме привличаха двигателите с вътрешно горене и системата, затова реших да замина да си търся късмета на Запад, като заминах първо в Гърция, а оттам в Англия, където отворих фирма и започнах свой успешен бизнес. Лондон беше моето ново предизвикателство, което продължи 12 години. Там имах възможност да опозная материалния свят в дълбочина, което ми помогна да надскоча материята и да се обърна навътре към себе си, като основополагаща бе срещата ми с Друнвало Мелхизедек, която промени целия ми съзнателен живот. Обиколих много държави, опознах различни култури. Бали, Тайланд, Шри Ланка са само част от местата, където съм се обучавал … През септември 2018 г. прекарах 10 дни с племената Коги и Ауако в Колумбия, където почерпих допълнително вдъхновение от извора на живота, до който те все още имат достъп.

Срещал си се с интересни хора. Кои повлияха най-много за промяната в живота ти?
- Преди личната ми среща с Друнвало имах уникалната възможност да се докосна до древното знание на маите и до техни старейшини в Мексико. През декември 2012г. бях на церемония, свързана с посрещането на новия цикъл и тогава прекарах няколко дни с най-уважавания старейшина на маите дон Педро Пабло. Вълнуваща бе церемонията с кристален череп, извършвана от друг старейшина на маите – Хумбатц Мен. Бил съм и в друга част на Мексико с Друнвало Мелхизедек, където завърших „Школата по припомняне“ и получих сертификат, който ми даде право да провеждам семинара „Пробуждане на Озареното Сърце“. Занимавам се древното знание Кабала, с Рейки, с лайф Коучинг (въвежда се преди 20 г. в САЩ, популярно е и в Европа, като личните консултанти не е необходимо да са психолози и психотерапевти ), дори станах Ментор за самопомощ. Впуснах се в задълбоченото изучаване на „Училището на Образите“ и 2014 станах ученик на основателката му Катрин Шейнберг. Уча хората да правят корекции в менталното и емоционалното тяло за да освобождят блокиралата енергия там, което води до изчистване на личностните деформации.

Какво е основното послание на твоята книга „Алхимия на съзнанието“?
- Най-важното е човек да следва сърцето си. Вярвам, че всеки човек е роден с мисия, за да допринесе със своята уникалност за развитието на един красив и хармоничен свят. Моята е да помагам, като навигирам съзнанието, за да може всеки да открие пътя и светлината си по нов начин. Човешкият мозък
управлява мислите и емоциите, действията и чувствата. За да осъществи човек своите съкровени мечти, трябва само да управлява своя мозък. Най-важното условие е вярата, че може да го направи. Следващите значими неща са знанията, инструментите и практиките. Книгата ми се базира на семинара „ Алхимия на съзнанието“, който помогна на хиляди, превърна се в книга, която вярвам ще помогне на повече хора по пътя им към себеопознаването.
За връзка с автора, повече за книгата и семинара търсете www.amilius.bg
Антоанета ТИТЯНОВА