Банер
Банер

 Очаквайте скоро на пазара новата книга на  астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова.

 

Nestlé ще използва само яйца от свободни кокошки

До 2025 година всички хранителни продукти на Nestlé ще бъдат приготвяни с яйца от свободни кокошки
Следвайки своята политика да предоставя висококачествени продукти на своите клиенти, Nestlé продължава да повишава стандартите си в името на здравето на потребителя.

Целта, която най-голямата компания за храни и напитки си поставя, е да използва яйца от свободни кокошки за всички свои хранителни продукти в световен мащаб, завършвайки изцяло процеса до 2025 година. Това включва яйца и яйчни продукти, произведени за продуктовата гама на Nestlé.
В Европа над 40% от яйцата, използвани от компанията, вече са от свободно отглеждани източници. Мисията на Nestlé е да подобри качеството на живот и да допринесе за по-здравословно бъдеще. Това включва осигуряване на подходящи стандарти за хуманно отношение към животните, които се отглеждат за съставките, използвани в продуктите. Свободното отглеждане предоставя по-добри условия на живот и покрива основните нужди на птиците.
До края на 2020 година в Европа и САЩ Nestlé ще използва само яйца от свободни кокошки. За останалата част от Северна и Южна Америка, Близкия Изток, Африка и Океания това ще стане до 2025 година, като промяната в Азия ще бъде завършена в същия преходен период, ако условията позволяват.

Съобщи Тони Титянова