Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Стартира Академия „Изпечи с любов“ за любители пекари и сладкари

В рамките на 4 месеца най-популярната марка брашно в България - „София Мел“, дава възможност на дамите да научат основни похвати в приготвянето на различни печива. В рамките на 4 месеца „София Мел“ ще проведе академия „Изпечи с любов”, която е предназначена за начинаещи любители пекари и сладкари.

В Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии (СГХСТ) се проведе първият ѝ курс, на който певицата Деси Добрева и гостите на събитието, под ръководството на лектори от училището, се научиха как да замесят, украсят и изпекат коледни питки и меденки.
„Желанието ни да запазим българските традиции в печенето и голямото разнообразие от продукти, които „София Мел“ предлага, ни доведоха до идеята за Академия „Изпечи с любов“. Тя акцентира върху възможността на съвременната жена да научи традиционни и модерни, лесни за приготвяне вкусотии, подходящи за цялото семейство, както и да придобие и усвои основните похвати в пекарството и сладкарството“, каза Илия Великов, управляващ директор на „София Мел“. Кампанията дава възможност на участниците да превърнат в забавление приготвянето на традиционен хляб или домашни сладки и обръща внимание върху значимостта от създаване на добра хранителна култура и използването на качествени продукти в ежедневието. Те ще научат и за какво се използват различните типове брашна и за какви печива е по-подходящ един вид брашно от друг, за да могат да изберат най-правилното брашно за съответната рецепта.
През януари, февруари и март 2017 г. академията „Изпечи с любов“ ще събере десетки начинаещи в пекарството и сладкарството. На всяко едно от събитията специален гост-лектор, който активно се занимава с кулинария, ще предаде тънкостите в приготвянето на своите любими рецепти. По време на обученията ще се приготвят разнообразни печива, сред които: традиционен хляб, кифли, баници, питки, мъфини, меденки, пандишпаново реване, дребни сладки и други вкусни изкушения.
Всеки, който желае, ще има възможност свободно да се регистрира за участие в курсовете. Кандидатите трябва да отговарят на условията и правилата, които са публикувани на www.sofiamel.bg/academy.
„ГудМилс България“ е една от най-големите и модерни мелници на Балканския полуостров.
Функционира от 1986 година. През своята 30-годишна история „София Мел“ е лидер в производството на брашно в България с 99% разпознаваемост и 55,6% пазарен дял в стойност. Компанията предлага най-качествените продукти, отговарящи на различните вкусове и предпочитания.
Динамичното развитие на технологиите в производството на различни печива и сладкиши, както и непрекъснатото обновяване и обогатяване на асортиментите, налагат необходимостта от нов подход и създаване на точно определени типове брашна, подходящи за вида оборудване и конкретна технология.
Марката предлага 15 вида брашно за употреба в домашни условия и над 19 вида за професионално ползване.
Съобщи Тони Титянова