Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Въздухът вкъщи може да бъде пет пъти по-замърсен от този навън

На дискусия, организирана от Philips Bulgaria, бяха обсъдени рисковите за здравето на гражданите в градовете на Европа заради замърсяването с фини прахови частици. Замърсяването на въздуха е един от най-сериозните и наболели проблеми, които касаят човешкото здраве в глобален мащаб.

Доц. инж. Детелин Марков - изследовател в Ценър за изследване на микроклимата, енергията и околната среда при ТУ-София представи информация за критичното замърсяване на въздуха, данни, свързани с параметрите и състава, както и въздействието му върху човека. Алергологът и педиатър Д-р Тихомир Мустаков подчерта, че причина за нарастване на респираторните заболявания и алергии, особено при децата, е мръсният въздух у дома. Илияна Гарчева – маркетинг мениджър на Philips обобщи, че на първо място е нуждата от превенция.
Според данни на Световната здравна организация въздухът вкъщи може да бъде от два до пет пъти по-замърсен, отколкото този навън, защото зависи от редица фактори - замърсителите и алергените в затворените пространства, полен, фини прахови частици, мухъл, животинска козина.
Бе представено достъпно решения на проблема със замърсения въздух в затворени пространства – това е Philips Combi 2в1: пречиствател и овлажнител за въздух. Уредът има функцията да пречиства до 99.9% от бактериите, вирусите, фините прахови частици, алергени, газове и миризми, благодарение на немската система за пречистване на въздуха с ХЕПА филтър и филтър с активен въглен. Повече факти за чистотата на въздуха и информация от Philips за грижа за здравето, можете да научите на http://www.philips.bg/c-m-ho/air-purifier-and-air-humidifier

Съобщи Тони Титянова