Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Lucky Hunt Foundation с грижа за животните и с инициативи за децата

Основната задача на клиника Lucky Hunt Foundation е да кастрира кучета и да помага на бездомни, ранени четириноги в нужда. Всеки ден тук се стирилизират до 10 животни. В нея работи квалифициран персонал от професионални ветеринарни лекари.

В Lucky Hunt Foundation любимците живеят в домашна среда и не са затворени в клетка. В приюта са отглеждани стари и болни животни и такива със специални нужди. През 2016 г. българската Бриджит Бардо, Светлана Хънт, основа със собствени финансови средства Lucky Hunt Foundation. Организацията се зае с нелеката задача да спасява малтретирани и пренебрегнати бездомни животни от улиците на България. Животни без постоянен дом са включени и в програмата Lucky Hunt Virtual Adoption. Тази хибридна форма на осиновяване се осъществява чрез уебсайт, който позволява да се осинови едно (или няколко) животни от всяка точка на планетата чрез лайф стрийм. За една година Lucky Hunt Foundation направи много за изоставените, малтретирани и бездомни кучета. Неправителствената организация работи и в тясна връзка с уважавания проф. д-р Иван Борисов, преподавател по „Ветеринарна хирургия“ в Тракийския университет, Стара Загора, който е консултант на фондацията.
Клиниката за животни към Lucky Hunt Foundation е сертифицирана като приют и затворено стопанство от тип 1 и е сред малкото официални болници за четириноги в страната. Повечето подобни организации в България работят без разрешителни.
Това ново убежище се намира в покрайнините на град Варна и има за цел да облекчи страданието на животните, като намалява популацията на бездомните индивиди чрез програмата на фондацията за хуманно кастриране. Хънт и нейният екип обучават децата в училище на „изкуството“ на състрадателността, позитивното възприемане и респект към кучетата и други уязвими животни.
на Светлана Хънт се разширява в Lucky Hunt Projects 2017 и ще работи по интересни и иновативни програми. Това я прави единствената по рода си в България. Lucky Hunt Projects 2017 е сертифицирана като отворено стопанство и ще може да кандидатства по европейски програми, както и да търси подкрепа от подобни организации в ЕС. Първата програма е Lucky Hunt Donkey Farm. Фондацията има за цел да се грижи за породата „балкански“ магарета в България, да образова и информира хората за тяхната популация, която застрашително е намаляла.
Проектът Stop Puppy Mills SOS цели да елиминира фабриките за кученца, сериозен проблем в нашата страна, на който трябва да обърнат внимание всички институции. Те са принуждавани да раждат постоянно без да напускат клетките си, а отделно се отглеждат в изключително мизерни условия. Foreign Students are Welcome е програма, направена за току-що завършили ветеринари от цял свят, която ще им даде възможност да усъвършенстват техниките на кастрацията и да повишат своята квалификация.
Една от последните инициативи е наречена Children’s Workshop. Това е програма за болни деца, бвклюително и със синдрома на Аспергер, които ще могат да общуват с животните.
По идея на Светлана Хънт в социалната мрежа Инстаграм е създаден и профила #luckyhunt_charity. Чрез него се организира разпродажба на луксозни дрехи и аксесоари, а всички постъпили средства отиват за нуждите на Lucky Hunt Foundation.
Съобщи Тони Титянова