Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

Фестивал на шлагерната песен “Цепелина”

Община Бяла Слатина и НЧ"Развитие-1892" организират на 25 септември за седмипореден път фестивал на шлагерната песен "Цепелина". Почитателите на старата градска песен се насладиха на изпълненията на певчески колективи от различни градове.

фестивалът „Цепелина“ връща към колоритната атмосфера от преди повече от 80 години, когато преминаването на граф Цепелин изпълва с трепет и любопитство всички. Той се превръща в емблема на проявата с изображението на летателното устройство, както и с песента, написана за него и паметния момент.
„Граф Цепелин”, популярна и като „Песен за граф Цепелина”, винаги звучи по време на фестивала ва белослатинското читалище „Развитие – 1892”. Читалището е съорганизатор заедно с Община Бяла Слатина на форума за шлагерна песен. На него оживява традицията на фестивала-преглед на популярните и неувяхващи стари градски песни, които се възражда от забравата. Участниците във фестивала получиха диплом и плакет за представянето си по време на проявата, съобщи сайтът „Фестивали и събори в България“.
Тони Титянова