Банер
Банер

 Очаквайте скоро на пазара новата книга на  астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова.

 

„Открийте тайните на реката“ на видинския фестивал The Bridge Fest

Над 150 младежи от 10 града се включиха в тематични творчески работилници в рамките на шестият младежки фестивал на изкуствата.

The Bridge Fest е най-мащабният младежки фестивал по изкуствата в областта, който се организира в партньорство с община Видин и насърчава творческите инициативи сред участниците. Провежда се за шести път на територията на Видин и ежегодно събира над 150 подрастващи на възраст 14-20 години, не само от региона, а и от цяла България. Това издание на The Bridge Fest в крайдунавският град ще се превърне до 2 август в поле за изява на артистичния талант на над 150 младежи на възраст 14 до 20 години.
В тазгодишното издание на фестивала се организират 10 творчески работилници на различни теми - в областта на фотографията, актьорското майсторство, музиката, танците и визуалните изкуства. Всяка от тях се ръководена от млади български професионалисти, сред които: Луиза Григорова, Весела Бабинова, Алиса Атанасова (актьорско майсторство), Васил Крумов (китара), Калин Ганев (фотография), Блага Банова (изобразително изкуство), Стоян Петров (барабани) и други.
Уастниците се включиха в интерактивния уъркшоп "Открий тайните на реката", по време на който всеки намира предмети и интересни факти за Дунав. Целта на състезанието е младежите да научат повече за реката, а най-добрите ще получат наградита „България за опазване на Дунав“.
В програмата е включен и концерта - Jazz на Дунава със специалното участие на Христо Йоцов.
Антоанета Титянова