Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

138 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски

Столична община, Софийска света митрополия и Общобългарски комитет и фондация „Васил Левски” организират възпоменание по случай 138 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Организаторите канят жителите и гостите на София на 19 февруари /събота/, от 17.00 ч., на Архиерейска панихида в храм „Света София” и на митинг-поклонение пред Паметника на Васил Левски, в 18.00 ч.Официално слово в памет на Апостола ще произнесе проф. Иван Илчев, ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Програмата включва литературно-музикална композиция с участието на актьора Пламен Манасиев, хорова формация „България” с диригент акад. Валентин Бобевски и Весела Минчева – ученичка от 11-ти клас на 35 СОУ.

Авторският текст на Весела Минчева, посветен на Апостола на свободата, който тя ще изпълни на церемонията, е отличен на общоградския конкурс за есе в столицата, организиран от Регионалния инспекторат по образованието - София.