Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

Алманах по случай 113 г. на БТА

Във връзка с годишнината излезе литературният алманах „Вечери край Цариградското”. Той съдържа поезия и проза на бележити български творци, работили през годините в националната информационна агенция.

Само някои от имената са – Йордан Йовков, Николай Лилиев, Димитър Бояджиев, Йосиф Хербст, Петър Увалиев, Цветан Стоянов, Серафим Северняк, Стефан Продев. Автор на рисунките е Стефан Марков, а на предговора – Димитри Иванов.

БТА е създадена с Указ на княз Фердинанд I от 27 януари 1898. Първият бюлетин, написан лично от първия директор на Агенцията Оскар Искандер, съдържа 4 страници със 7 информации за борсови цени, събития в балканските страни и здравето на княгиня Клементина.Той излиза на 16 февруари 1898 г., датата е приета за рожден ден на осведомителната институция на България.