Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

Определиха критериите за субсидиране на бургаски книги

На свое заседание Експертната писателска комисия, избрана от Общо събрание на бургаските писатели на 21 януари тази година, определи изискванията за кандидатстване на бургаски автори за субсидиране на книги.
Общинските субсидии ще се разпределят на два транша – през април и през септември. Кандидатите трябва да представят едно заявление – свободен текст, един пълен ръкопис на книжен носител, един ръкопис на електронен носител и една оферта от издателство.

Кандидатите за субсидии от първия транш трябва да предадат ръкописите си до 1 април 2011 година. Комисията ще оповести решението си до 20 май 2011 г.
Решено е субсидии за лично творчество да не се дават на един и същ автор две последователни години.