Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

Трети Национален фолклорен фестивал “Песни и танци от Златията” Вълчедръм

Националният фолклорен фестивал, който се провежда в гр. Вълчедръм на 10-11 октомври е с конкурсен характер и се провежда ежегодно в събота и неделя преди празника на града.

Във фестивала участват самодейци - състави и изпълнители на автентичен и обработен фолклор от България и чужбина. Организира се и кулинарна изложба с ястия и десерти от тиква.
Фестивалът e продължение на Фолклорен преглед "Златията пее и танцува", който преди години събира предимно състави от община Вълчедръм.
Плодородната равнина “Златията”, известна като третата житница на България, има многолетна и богата летопис, а местните хора ценят и пазят своите традиции и фолклор. Певците и танцьорите показват изворен и обработен фолклор. Най-добрите изпълнители получават награди. "Песни и танци от Златията" е посветен на празника на Вълчедръм Петковден, съобщи сайтът „Фестивали и събори в България “-www.fest-bg.com
Антоанета Титянова