Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

Фестивал на кестена 2015 г. в полите на планина Беласица

За четвърта поредна година Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите организира Фестивал на кестена. Събитието ще се проведе на 10.10.2015 г., събота, от 16:00 часа, на площада пред читалище „Яне Сандански“ в село Коларово, община Петрич.

Кестените са символ на Природен парк „Беласица“. Те са уникалното зелено богатство на планината. Всяка есен в селата Беласица, Коларово, Самуилово, Камена, Яворница, Ключ, Скрът и Габрене започва подготовка за представянето на своя уникална шатра и фолклорна програма. Хората от населените места в Подгорието с вълнение очакват своя Фестивал на кестена. С фестивала на кестена местните хора отдават специално внимание на плода, а гостите и туристите имат възможност да опознаят природното богатство, културата и бита на хората в района на парка.
Възпроизвеждането на обичаи и традиции от района на планина Беласица са само част от Фестивала на кестена. Освен традиционните варени или печени кестени ще се приготвят и най-различни кулинарни вкусотии от този плод. Децата ще се забавляват в работилницата „Сръчко“, където по забавен начин ще научат много неща за природния парк, съобщи сайтът "Фестивали и събори в България" - www.fest-bg.com
Антоанета Титянова