Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

Нови 2 милиона лева за реставрация на Перперикон

Перперикон се класира на пето място в списък от седем проекта, които ще бъдат финансирани по Норвежката програма. Археологическият ни паметник спечели ново финансиране за реставрация - съобщи проф. Николай Овчаров.

Така в туристическата ни дестинация ще се влеят общо малко под 2 милиона лева, които ще отидат само за реставрация и консервиране. В разкопки вече се вляха 3,7 милиона лева по европроект, който изтече в края на миналата година. След привършване на работата по проекта ще се вижда вътрешността на кулата в разкопания град, ще се направи изцяло северната стена на крепостта на цитаделата. Перперикон ще бъде дигитално заснет и целият акропол ще бъде гледан и на 3D.