Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

ОБЩЕСТВЕНИ НАГЛАСИ КЪМ ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА 20 - 27 ЮНИ 2011 г.

ИЗСЛЕДВАНЕ НА АЛФА РИСЪРЧ

Малко над половината пълнолетни българи (54%) биха подкрепили решение на правителството за строеж на АЕЦ Белене. Зад това предимство на привържениците на новата централа стоят поредица от предварителни допускания, които

поставени под условие, лесно водят до промяна в нагласите и обръщане на общественото мнение.
На първо място става въпрос за поредица от очаквания относно икономическата ефективност на проекта, а след това – но не по значение – за безопасността и потенциалните екологични въпросителни около него.
В проучването, проведено в периода 20 - 27 юни 2011 г., прави впечатление нарастването на значимостта именно на екологичните аргументи за взимането на предстоящото решение. Друг ключов фактор е участието в проекта на западен инвеститор – при липса на такъв делът на твърдо подкрепящите проекта пада до 28%. При поставяне на интервюираните пред различни алтернативи, изборът на проекта в Белене съвсем не е сред най-предпочитаните.