Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

Образът на Юрий Гагарин е отпечатан на пощенска марка

Образът на първият човек, летял в космоса – Юрий Гагарин, е отпечатан на пощенска марка по повод 50-годишнината от полета. Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията пусна пощенско-филателното издание в употреба.

Изданието съдържа блок с 2 пощенски марки с номинални стойности 0,65 лв. и 1,50 лв. Те са отпечатани в тираж 15 000 броя. Илюстрованият плик е на цена 0,65 лв., а тиражът му е 3 615 бр. Автор на проектите на изданието е художникът проф. Здравко Стоянов.

България е част от космическото семейство с двама космонавти – Георги Иванов и Александър Александров, както и с разработки на уреди за космически изследвания и производството на космическа храна.