Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

Над 550 студенти от Техническия университет ще се обучават в лаборатория за работа с интернет от ново поколение

Над 550 студенти от Техническия университет ще се обучават в лаборатория за работа с новия интернет протокол от шесто поколение (IPv6). Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов при представянето на техническото оборудване днес.

То е инсталирано в Факултета по компютърни системи и управление като продължение и втора фаза на Проекта “6Deploy” на Европейската комисия.

Теоретично, изчерпването на адресите в сегашната версия на Интернет протокола ще се случи между 2011 и 2013 година, каза Първан Русинов. Затова има препоръка на Европейската комисия за постепенно преминаване към нов протокол с повече адреси в световната мрежа. Новите компютри и сървъри, продавани от големите производители, вече са съвместими с IPv6. Администрацията и фирмите трябва да обучат мрежовите си специалисти, за да бъдат подготвени.

При дистанционна форма на обучение българската лаборатория може да подготвя студенти от други факултети и висши училища, както и представители на бизнеса. Тук на първо време могат да бъдат обучени безплатно и ключови ИТ служители от държавната администрация, каза в заключение заместник-министърът.