Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

Здрав болен носи...

Неделя, 13 март, 19:30 ч.
Тема: Здрав болен носи...
автор: Марин Николов
оператор: Владислав Топчиев

Все повече наши съграждани са с диагноза „Психично болни”, но живеят на свобода и продължават да тормозят хората около себе си... Проблемът е масов и добива застрашителни размери, особено в София. Немалко са регистрираните случаи на агресивно поведение, на нападнати жени и хвърлени буркани върху главите на невинни хора.
Какво става? Потърпевшите подават сигнали, виновните биват освидетелствани, лежат в психиатрични заведения и рано или късно излизат от там без подобрения...
„Темата на Нова” ще се опита да даде отговори на няколко важни въпроси: Има ли държавата ресурс да се грижи за въпросните психично болни и защо те са защитени от закона, а потърпевшите са беззащитни? До кога ще продължава порочният кръг - сигнал до прокуратурата - тежката процедура по пращане на психично болните в заведения и лесния начин, по който излизан от там... Има ли достатъчно специализирани заведения у нас за психично болни.
Нова телевизия