Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

Болест по график

Неделя, 6 март, 19:30 ч.
Тема: Болест по график
автор: Даниела Пехливанова

 

582 хиляди българи нямат достъп до личен лекар. В същото време, близо 500 практики остават незаети. Без общопрактикуващ лекар са хората в малките населени места и селата. Най-осезем недостиг има в районите на Кърджали, Търговище, Силистра, Шумен, Ловеч, Пловдив, Разград, Русе и Смолян.

В същото време, все по-голямо струпване на специалисти има в най-големите градове. В някои от тях те дори са повече от необходимия брой, за да обхванат населението. Но са доволни, защото там работа има за всички. Ако пък не им достигат пациенти, винаги могат да потърсят хора от съседни села, а те които искат или не, ще пътуват до града…

“Темата на Нова” ще разкаже как (не) се решава този проблем в две красиви български села - Чуйпетлово и Кладница, какво мислят хората, каква е позицията на здравното министерство и дали има светлинап в тунела…

Нова телевизия