Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Походката издава характера

По начина, по който движите краката, опитното око може да предели дори какъв е вашият характер, твърдят психолози.

С ръце в джобовете
Такава походка свидетелства за критично настроен към себе си и към околните човек или за такъв с твърде много проблеми. Потиснатият човек ходи не само с ръце в джобовете, той си влачи краката и не гледа в посоката, в която крачи.

Ходите бързо
Имате скоростна походка, с опрени в бедрата ръце - вероятно сте доста неуравновесена натура. Проблясъците на енергия се редуват с дълги периоди на апатия. С такива хора трябва да се направи нещо много бързо или търпеливо крачка по крачка да ги “подбутвате” към нужната цел.

Бавно крачите
Походката с често спиране, придружена с отпусната глава и прилепени до тялото ръце, говори за това, че човекът е зает с разрешаването на някакъв проблем.

Високо вдигнатата брадичка
А още и енергичното движение на ръцете и леко вдървените крака свидетелстват за това, че пред вас се намира човек, който осъзнава своите отговорности. Дори понякога е склонен да надценява тяхното значение и за себе си и за околните.

Пружиниращата походка
Комбинирана с почти пълната липса на движения с ръцете е присъща най-вече на военните или спортистите.

Наблюдавайки походката на другите, можете да се опитате да прецените как вървите самите вие. Ако не сте очаровани, възползвайте се от следните съвети:

  • Поставяйки крака на земята, първо я докосвайте с пета, а след това плавно пренасяйте тежестта към средната и предната част на стъпалото. В ходенето трябва да участва цялото стъпало. Движението трябва да бъде плавно и тогава походката ще изглежда еластична и свободна.
  • В движението трябва да участва и целият крак. Тялото трябва да бъде изправено, брадичката леко вдигната, раменете също изправени. Главата не трябва да се движи при всяка крачка. Както и да е наведена към обувките.
  • Обувките са важни за походката. Ако те са неудобни, тесни или широки, всички ваши усилия ще бъдат напразни.