Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Магията на числата

Много хора вярват в силата на числата. В продължение на векове окултистите предсказвали по тях бъдещето. От древните до космическата ера сега системи за гадаене по числата е популярна и понякога много точна в резултатите.

Какво казват числата за вас
Изчислете вашето лично число като редуцирате рождената си дата до едноцифрено число от 1 до 9.

1- числото на амбициозните.
Личната енергия се направлява за постигане на собствен напредък, а ако преобладават отрицателните аспекти на числото - за егоизъм. Единиците могат да бъдат силни носители на доброто, но ако дадат пълна изява на егоизма си, те са несъобразителни и груби, а в крайни случаи се проявяват като тирани и деспоти.

2- числото на женствеността
Двойката често определя носителя на името като последовател, а не като водач. Тези хора могат да бъдат дружелюбни, учтиви и лесно да поддържат контакти с околните и да се сприятеляват. Понякога дори са прекалено послушни и спокойни, флегматични. Има случаи, при които двойките са много потайни и донякъде зли.

3- числото на хармонията
Още и на интеграцията,и единството. Типичната тройка е дружелюбна, приспособима, съобразителна и обичана от околните. Като цяло тези хора са щастливи, късметът ги съпътства и често са обект на завист от страна на другите. Тройките често са надути и тщеславни.

4- числото на уверените и практичните.
Четворките преминават бавно, но сигурно през перипетиите на живота, като накрая постигат всичко, което са искали. Често обаче това става не преди да са достигнали до 30-те. Техен недостатък е склонността да не издават емоциите си.

5- числото на мистерията и необяснимото.
Петиците често скриват своята истинска същност от другите, понякога водейки живот, който абсолютно противоположен с умствената им нагласа. Петиците биват привличани от душевните неща, някои от тях могат да бъдат безразсъдни.
6- числото на увереността
И още на верността и прекалената чувствителност. Шестиците не са толкова твърди като четворките, нито толкова знаменити като някои от тройките. Те обаче съчетават най-добрите елементи и от двете и обикновено начинанията им се увенчават с успех.

7- числото на задълбоченото мислене
Както и на креативното въображение. Често седмиците са по-вглъбени в себе си, отколкото да се интересуват от външния живот. Понякога правят впечатление на разсеяни хора и много трудно общуват с приятелите си мъже. Като петиците и те биват привличани от окултното, но на по-сериозно ниво.

8- числото на успеха
Но и на непрестанните усилия, а понякога на пагубния материален крах. Типичната осмица е неуморен и ентусиазиран работохолик и така постига своите успехи. Но те понякога биват обзети от случайно безразсъдство и това може да доведе до загубата на всичко, което са придобили до момента. Затова не е чудно, че някои седмици могат да имат изключително непоносими характери.

9- числото на абсолютния успех.
Рано или късно деветките получават това, което искат от живота, било то в материален, интелектуален или емоционален план, и постигат голямото щастие. Те обаче трябва да бъдат предупреждавани да не се стремят да доминират в живота на близки и познати. Деветките също са склонни да проявяват прекален ентусиазъм и техните цели в живота могат да изглеждат малко странни.

Алберт Айнщайн. Името на известния физик и гений образува числото 1. Единицата се свързва с оригинално мислене, амбиция, съсредоточеност и творчество. Това са все качества, с които асоциираме Айнщайн. Прието е, че планетата Меркурий влияе върху единиците. Меркурий се свързва с разума и умствената дейност.

Били Холидей. Името на покойната певица съответства на ключовото число 4. През живота си Били Холидей изглежда е демонстрирала голяма част от негативните черти на четворката, включително приливи на ярост и въодушевление, съчетани с дълбоки депресии. Въпреки това, като много четворки, тя работила упорито и постигнала слава и признание като певица. Личният й живот обаче бил изпълнен с трудности, за което говори и нейният нрав.

Дейвид Бауи. Името на поппевеца се свежда като на Айнщайн до 1. Въпреки че светът на шоубизнеса е моного по-различен от този на точните науки, и двамата мъже имат еднакви характеристики. Въпреки това, като при много други звезди, Дейвид Бауи е само сценично име. Истинското име на певеца е Дейвид Джоунс. То обаче също се свежда до 1, което предполага, че сценичният живот на Дейвид Бауи в много отношения съответства на личния.

Числата на диктаторите
Някои от успехите и провалите на номерологията могат да бъдат демонстрирани с това, как някои известни диктатори са оценявани чрез числата. Името на Йосиф Сталин води до 1 /числото на егоизма/, докато само Сталин образува числото 8. Осмицата означава световен успех и власт. Името на покойния румънски президент Николае Чаушеску също води до числото 8. От друга страна името на някогашния китайски лидер Ма Цзе Дун образува числото 6, което като че ли неуместно в случая символизира спокойствие и благ характер и известна женствена домошавост.
Хитлер се характеризира с 2, което е числото на злото и дявола. Ако титлата на Хитлер /"Der Fuhrer"/ се анализира, тя ще образува твърде много петици, което предполага душевна нестабилност и арогантност на психопат. Ако обаче цялото име Адолф Хитлер се вземе, ще се образува 7-числото на окултния талант.