Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

От учителя с любов! Преподавател подарява на възпитаниците си изложба

Решихме за Деня на славянската писменост и култура да подкрепим една истинска учителка, каквито все по-рядко се срещат.
Особеното е, че тя сама финансира изложбите на учениците си, само за да ги накара да се почувстват горди и значими. Плаща наема за престижни и красиви салони и организира истинска феерия. Кани деца и родители и така някои от тях за пръв път попадат в галерия и ги поставя в ролята на автори, художници, на значими хора.

Това го прави, за да отбележи края на учебната година и да отпразнува заедно с децата постигнатото. Представяме ви третата поред голяма детска изложба. Първата беше в Музея Земята и хората, втората бе в галерия, а настоящата в Червената точка.
Поля Иванова води курсове в две софийски детски градини и в едно читалище. Заниманията са много творчески и винаги хлапетата изработват нещо особено и интересно. Скандално е, че тази прекрасна учителка няма достъп до други детски градини. Ето какво ми разказа тя на журналистката Анелия Узунова: „Когато се опитам да вляза в контакт с някоя директорка, не мога да изобщо да проникна в градината. Още портиерът ми казва: „Ние си имаме учителка по рисуване и ми затръшва вратата.“ Друг път - оставям портфолиото си, о

тивам след седмица на уговорена среща и ми отговарят, че си имат преподавател.
Опитвам се да намеря спонсори за изложбите на децата години поред, но не намирам. Свързвам темите с различни еко и други каузи, ходя по фирми, проявяват интерес. Казват, че е хубаво това, което правят децата, но – никакъв резултат. Не намирам дори пространство, в което изложбата да може да остане малко по-дълго - поне за седмица. Плащам залата за един ден - подреждам от сутринта. Събитието е вечерта и през нощта - развалям всичко и раздавам предметите на децата. Не мога да срещна подкрепа. Но за мен е важно децата се почувстват като истински творци и го правя за тях. Няма да обеднея с 200-300 лв." А парите, които Поля Иванова дава от джоба си са доста повече - купува торти за децата, плаща за специално осветление и музикално оформление. Получава се истински празник.

Заповядайте на 28 май в галерия Червената точка
Прекрасната изложба ще събере детски произведения в галерията от 18 часа. Учителката по изкуство Поля Иванова превръща изложбите на нейните възпитаници - деца от 4 до 6 години, в истински празник. Има огромна торта за всички, музика, специално осветление. Получава се нещо като голям детски рожден ден, на който тя и малките художници отбелязват успехите си през годината.
Малките творци са направили инсталация от кули с приказни имена "Вълшебен град" - цветни, островърхи изобретения, измислени, изработени и кръстени с различни поетични имена от децата. Ще се докоснем до този магичен град, какъвто сме мечтали като деца да бъде нашият град.
Събитието е вернисаж - ще продължи само два часа. И както всяка магия ще изчезне в пространството. Кулите ще се заселят в домовете на своите автори и ще остане само споменът за хубавото преживяване на тяхната единност.
Заповядайте на една детска изложба разположена в галерия за големи и истински художници, подредена и представена по начин, който ни умилява. Ще се радвам да станете съпричастни на този празник от емоции, красота, изкуство и надежда за един по-добър и красив свят!
Часът и мястото на събитието – 28 май, 18 часа, Галерия Червената точка, ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 24.