Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

„Големият бариерен риф“ по Viasat Nature

Екипът се връща на мястото 60 години по-късно. Когато хората решат да изследват най-голямата жива структура на Земята – резултатите могат да бъдат невероятни. Не пропускайте да гледате първия сезон на поредицата „Големият бариерен риф“, всеки понеделник от 9 до 30 май от 21:00 часа по Viasat Nature.

Дейвид Атънбъро се събира със своя екип, удостоен с наградите на Британска академия за филмово и телевизионно изкуство и Еми, за да посети отново Големия бариерен риф за първи път от 60 години насам. Екипът използва най-съвременна подводна техника, за да разбере защо акули, малки китове, джуджета и зелени костенурки наричат този красив рай свой дом.
Поредицата е много повече от една лична история за Дейвид Атънбъро, тъй като заплахата Големият бариерен риф да бъде унищожен е реална възможност. Той говори с учени за това как тази природна красота може да бъде спасена от пълно унищожение.
В премиерата за сезона Дейвид Атънбъро се издига до небето и се спуска под вълните, за да види великолепието на Големия бариерен риф и едно удивително годишно събитие – размножаването на коралите. Той се връща и в зоните за гнездене на зелените костенурки на остров Рейн и използва подводно оборудване, за да изследва пълните с акули води на рифа Оспри.
От последното посещение на Дейвид, кораловият риф умира с тревожни темпове. Той разглежда начините, по които учените се опитват да спасят най-голямата жива структура на Земята и обитателите й. В този специален епизод зад кулисите ще разгледаме най-модерните технологии и изкусното заснемане, които улавят кадрите, направили възможно създаването на този спиращ дъха документален филм.
Дали това е един истински рай под водата – разберете в премиерния сезон на „Големият бариерен риф“, всеки понеделник от 9 до 30 май от 21:00 часа по Viasat Nature.
Още за продукциите на Viasat Nature може да откриете на http://viasatnature.bg/.