Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Грандиозно откриване на Луда Надпревара, сезон 2018 г.

За трета поредна година двудневно зрелищно шоу откри сезон 2018 година на Луда надпревара. Въпреки прогнозите за лошо време в столицата, събитието се проведе на Околовръстния път до квартал Симеоново и събра над 3 000 фена на зрелището.Уникални по рода си собственоръчно направени автомобили се бориха да грабнат титлата „Последният оцелял“.
Още от ранни зори в събота преди надпреварата, на терена на събитието започнаха снимките на български пълнометражен екшън, кaто предстои в следващите 2 години да бъде заснеман.
След 12 часа на обяд зрителите на Луда Надпревара успяха да видят как се заснемат каскади с автомобили за предстоящата продукция.

А за самото шоу, в първия ден стартираха двадесет и пет коли и разделени в два отбора. Майсторско избягване на удари, хитрост, стратегия, всеки един от участниците избираше сам как да запази колата си максимално здрава и да продължи напред.
Сред автогладиаторите беше и Сергей Сергеев – Сиджи, 5-кратен републикански шампион по мотоциклетизъм на писта, а през 1992 - световен шампион в клас Superbike в Световния шампионат по Ендуранс с Ducati. Припомняме, че след инцидент с мотоциклет през 1995 Сергей Сергеев остава парализиран. Въпреки това обаче Сиджи не се отказва да сбъдва мечтите си и да прави онова, което му харесва, и се впусна в битката за титлата на „Луда надпревара”. С невероятен чар и сексапил отново пилотира и плеймейтката Кети Кор с автомобил Мики Маус, която беше единствена представителка на нежния пол в битката.
Двадесет и четири коли бяха тотализирани през първия ден на събитието, като организаторите предоставиха възможност на пилотите и техните екипи да „възкресят“ автомобилите си в рамките на следващите 18 часа и да участват отново в следващия ден.
След цяла нощ работа, заварки на тръби, смяна на части по автомобилите, смяна на гуми и джанти, над петнадесет от тях бяха възстановени, а техните пилоти по-нахъсани от всякога се впуснаха в битката през втория ден.
За изненада на всички участници през втория ден, борбата беше в три кръга, като във втория кръг, пилотите трябваше да шофират назад и съответно по този начин да се блъскат с останалите. Повечето коли с цел безопасност нямаха странични огледала и се наложи пилотите да карат само по усет и с обърната глава назад.
Победителят в надпреварата стана Емил Пеев с една от най – малките коли в събитието. Оказа се, че не е важно с каква кола излизаш на арената, а по какъв начин избягваш удари. Титлата „Любимец на публиката“ грабна Даниел Гавриов с уникалната си собственоръчка кола, която бе тотално преобразена от стандартния си вид, подсилена с тръби, дозина заварки и дос и победител от първия ден, а „Топ механик“, грабна човекът който съживи над 7 автомобила от предходния ден.
За най-малките зрители организаторите предоставиха възможност да бъдат повозени от пилотите в почивките между кръговете.
Какво ще се случи през сезон 2018 година, предстои да видим.
Следете сайта на Луда Надпревара и станете част от най-невероятното зрелище което е правено в България.