Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Кой ще победи в „Луда надпревара“ – това е въпросът?

Със зрелищно шоу стартира първият ден от двудневното шоу със собственоръчно направени автомобили „Луда надпревара“, което откри сезон 2018 г. в София - Околовръстен път, Симеоново. Водещ на автогладиаторската битка бе популярният рап изпълнител и телевизионен водещ Играта.

Зрелищният автоспектакъл на 26- 27 май е под мотото - „Спри агресията по пътищата, стани един от нас“. Това е каузата на автомобилната надпревара със саморъчно и тематично направени автомобили.
Публиката аплодира 20-те участника със саморъчно направени автомобили, разделени в три групи. В първата група в „Луда надпревара“след 22-годишно отсъствие се завърна петкратният европейски и световен шампион по мотокрос на България Сергей Сергеев-Седжи, за когото животът продължава да бъде състезание. Спечелил над 60 купи като състезател, въпреки инвалидната количка, той се съревновава наравно с останалите автоградиатори и отново усети тръпката да се състезава в „Луда надпревара“.
Неотразимата плеймейтката Кети Кор бе пилот на саморъчно направения автомобил Мики Малс. Красавицата се състезаваше наравно с мъжете, като показа завидна увереност зад волана също като пред обектива.
„Луда надпревара“ стартира със зрелищни автомобили, които излизаха в три групи. След оспорваното съревнование на 20-те саморъчно конструирани автомобила останаха само седем състезатели. Победител в първия ден, с единствената движеща се кола, бе пилотът Даниел Гаврилов с неговия Jim auto.
Всички участници показаха завидни шофьорски умения, предвидливост, точна преценка, бързи и адекватни реакции в една контролирана и обезопасена среда. Само тук, в атрактивното шоу, зрителите можаха да видят удар с 20 км в час и си дадоха сметка как би изглеждал в реална ситуация сблъсък със 120 км в час. Целта на автошоуто е да накара малки и големи да се замислят как биха реагирали на пътя в опасна ситуация.
В една от паузите и незрящи хора пробваха уменията си да карат кола под вещия надзор на автоинструктор. Тази година организаторите вдигнаха още повече летвата с уникална по рода си шоу програма, каскади и атракции на автогладиаторите, борещи се да оцелеят в една епична и безмилостна надпревара в театъра на разрушението.
Всички участници в днешната битка имат възможност да се върнат в ндреварата, стига да успеят да възстановят своите автомобили в следващите 18 часа.
За най-малките си фенове организаторите подготвиха коли на любимите анимационни герой. Присъстващите видяха как се заснема на живо игралният филм „Автогладиатори“ с опасни каскади и специални ефекти.
Не е за пропускане и вторият ден на „театъра на разрушението“ – на 27 май, когато след оспорвана битка на автогладиаторите и оцелелите коли ще бъдат отличени победителите в следните категории:
• Възкрасени автомобили.
• Чудовищата на профитата.
• Демилейшън дерби.
• Последната битка.
• Любимец на публиката.
• Топмеханик.
• Последният оцелял.
Рев на мотори и адреналинови емоции разтърсиха Витоша в първия ден на „Луда надпревара“, но градусът на надпреварата и шоуто ще са в разгара си на 27-и. От 16 часа всички любители на рали съревнованието могат да станат свидетели на големите финали. Всички оцелели в първия ден и тези, които реконструират и възкресят колите си, ще се включат в борбата за трите уникални купи: „Топ механик“, „Любимец на публиката“ и… „Автогладиатор на Луда Надпревара“.
Така че мястото на екшъна е известен. Елате и се насладете на „Луда надпревара“ – удоволствието е за зрителите, ламарините са от състезателите, но насладата от уникално екстремно изживяване е за всички.
Виктория Милчева
Снимки: Велислава Кандова