Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Папагали от три континета на изложба в Стара Загора

 От 15- ти октомври тази неделя 2017 до края ноември 2017 в Mall Galleria Стара Загора ще гостува международна изложба на папагали от 3 континента, информират от Profile international.

Официалното откриване на най-голямата изложба за екзотични птици в Източна Европа е на 15 октомври от 11.00 часа в Mall Galleria Стара Загора на ниво 0, а за нетърпеливите вратите ще отворят още в 10:00ч сутринта.

В изложбата „Macaw Garden Show“ са включени над 35 вида пернати: седем вида Ара, четири вида Какаду, Амазона, Жако, Еклектус, като и три вида много редки птици. Това са Хиацинтовата Ара – Джулс (както казват децата „Синия папагал от филма РИО“), Токо Тукана – Рафи и Златния папагал – Съни. Фактът, че птиците не са поставени в клетки, нямат прегради, а са свободни, прави изложбата още по-вълнуваща. Те са специално подготвени за целта и по този начин всеки може да се наслади на красотата им така, както би ги видял в естествената им среда. За това допринася и интериорa, който Ви кара да се чувствате като в истинска джунгла,поясняват от Profile international.

Организаторите ще позволят на всички посетители да се снимат за спомен с пернатите приятели, а също така биха могли и да си поговорят с тях. Настроението се покачва и от факта, че всеки посетил изложбата се включва в томбола за спечелване на един говорещ папагал от вида Кралско Жако.

Както споделят организаторите от Macaw Garden Show: „Сигурни сме че тази година, най-желания от децата на Стара Загора домашен любимец, ще бъде папагал добавят виновниците Пламен Ковачев и Калин Влаев.

Тук ще можете да видите папагала Жорко,популярен с "Аз съм българче", Рио - I love u, и много нови изненади специално приготвени за най-малките деца от града на поетите и липите.