Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Седма работна среща между бизнеса и местната власт в Пампорово

Близо 100 професионалисти, обединени от обща кауза - превръщане на България в уникална и предпочитана международна туристическа дестинация се събират в Зеленото сърце на България, за да вземат участие в Седмата работна среща между бизнеса и местната власт. 
Между 7 и 9 октомври 2019 г. в к.к. Пампорово, под мотото Сътрудничеството между обществения и частния сектор – платформа за устойчиво туристическо развитие ще се проведе Седмата работна среща между бизнеса и местната власт.

Планиран като инструмент за постигане на една от стратегическите цели на Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенти, АБТТА – перспективно и устойчиво туристическо развитие, още със своето първо издание през 2013 г., форумът е признат като необходима, иновативна и ефективна формула за разширяване и надграждане диалога между основните групи участници на туристическия пазар: общините – основен фактор за изграждане на висококачествен и конкурентоспособен регионален туристически продукт, туроператорите, осигуряващи неговата пазарна реализация и организациите, създаващи бъдещите професионалисти за туристическата индустрия.
В рамките на работната програма, български туроператори и общински администрации ще потърсят решение на проблеми, възникващи при разработването на програми, основани на регионални туристически ресурси, и подпомогнати от изтъкнати представители на българските академични среди, ще съгласуват действия за повишаване ефективността на своите професионални взаимодействия.
Участниците в срещата ще имат възможност да присъстват на официалната церемония по излъчване на победителите на Национален конкурс за Община с най-добра маркетингова политика 2019.
Създаден с решение на Четвъртата работна среща в Троян през 2016 г., конкурсът е част от стратегията на АБТТА за повишаване конкурентоспособността и разнообразието на националното туристическо предлагане и има за цел да насърчи усилията на общинските администрации за по-успешно маркетингово позициониране и да подпомогне тяхната дейност с достъпни научно-практически маркетингови решения.
на националното туристическо предлагане ще работят делегати от 17* български Общини със значителен туристически потенциал, над 35 професионалисти от водещи български туроператорски фирми - членове на АБТТА и други партньорски сдружения **, журналисти от основни български медии.
Професионалното образование трябва да е съобразено с нуждите на бизнеса, смятат българските туроператори и водени от разбирането за значимостта на практическото обучение, предоставят възможност на бъдещите професионалисти в туризма*** да придобият знания в реална бизнес среда, да се запознаят с водещи български туристически агенции и защо не - да открият своето бъдещо работно място.
Седмата работна среща се провежда с неоценимото съдействие и организационна подкрепа на Община Чепеларе, избрана от българските туроператори за домакин на деловата проява заради подкрепата, оказвана на българския туристически бизнес и в израз на уважение към провежданите от Общината политики за превръщане на България в предпочитана Европейска туристическа дестинация.
Общини: Чепеларе, Кюстендил, Габрово, Варна, Стара Загора, Казанлък, Свищов, Троян, Велинград, Берковица, Шумен, Несебър, Ловеч, Силистра, София, Пловдив, Велико Търново
Бизнес: Атлантик Тур, Александър Тур, Витис Тур, Райзебюро Сити Център, Тандем Травел, Чинар Холидейс, Профи Турс, Васи Травел, Хепи Тур Груп, Травъл Менджмънт, Никона Травел, Стела Турс, Филипополис, Уърлд Синерджи Травел, Дан Травел, Елфи Тур, Темпора Травел, Ли Тур, Улпия Турс, Улпия Тур, Май травъл Стори, Караджъ турс, др. Образователни институции: Аграрен Университет Пловдив, МВБУ Ботевград