Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Кметът на Сливен: „Щастлив съм, че откриваме такъв мащабен проект и уникално за България съоръжение“

Няколко хиляди души пяха с любимите си изпълнители Криско, Михаела Маринова, Павел и Венци, притаиха дъх на акробатичното шоу на Леонсия Докузова на четиричасов концерт в природен парк Карандила по време на дългоочакваното откриване на Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“. Спортното съоръжение откри кметът на Сливен Стефан Радев, като подчерта ролята на придобивката за всички желаещи да спортуват и да почиват активно сред девствената природа на Балкана.

„Пожелавам заедно да напрвим Карандила много посещавано място от децата и младите хора на Сливен. Радвам се, че можем да открием такъв мащабен проект, това уникално за България съоръжение – „Въжеландия“. Изобщо целият комплекс. Това, което се прави, само обогатява нашия град и носи истинска радост. Всичко, което виждаме тук, е частна инвестиция. Това че преди две години започнахме този проект, когато Общината даде на концесия стадиона и другите неща, които правим с инвеститорите, показва, че местната власт в Общината, заедно с частни инвеститори, наистина може да преобрази града и местата, които всички ние обичаме. Вярвам, че това е само един етап от много хубавите неща, които ще се случат тук на Карандила. И на Даулите, Общината има общ устройствен план и там вече може да се инвестира“, заяви по време на откриването кметът Стефан Радев.
Това е само първия етап от грандиозния проект с инвестиция от 3 500 000 евро за реиновиране на цялата база и за изграждане на атракциона в Спортно-туристически комплекс „Сините Камъни“, включващ атракциона „Въжеландия“ с две игрища – мултифункционално за тенис, волейбол и баскетбол и футболен стадион, които са с най-нов клас ударопоглъщащи настилки, сертифицирани от FIFA.
Предвижда се това лято да бъде открит Кемпер Стоп като вече е изградена цялата прилежаща инфраструктура на обособена зона за къмпингари, която може да поеме 30 кемпера и каравани. Така Сливен става първият български град в картата на европейската верига Кемпер стоп за любителите на този вид туризъм. Предстои и създаването на най-дългата в Европа ЗИП линия, която ще свързва резервата Карандила със Сливен и изграждането на зала за борба и джудо в СТК „Сините камъни“
Грандиозният проект превръща Сините камъни и Сливен в най-новата туристическа атракция, където целогодишно сливенчани, гости на града, туристи, професионални спортисти намират отлични условия за спорт и почивка. Откритият комплекс и Въженият парк включват стени за катерене, въжени препятствия, три линии с различна трудност, зип линия, игрище за футбол, за тенис на корт, за баскетбол и волейбол. Фестивалите, празниците и съревнованията, които се планират за лятото, са поредната атракция, която ще привлича десетки хиляди туристи в Карандила, Сините Камъни и Сливен през ваканцията.
Текст и снимки Тони Титянова