Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Със салто мортале Леонсия Докузова откри въжен атракцион „Сините камъни“

Няколко хиляди души пяха с любимите си изпълнители Криско, Михаела Маринова, Павел и Венци на няколко часов концерт в Природен парк "Карандила"  по време на дългоочакваното откриване на Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“. Спортното съоръжение откри кметът на Сливен Стефан Радев, като подчерта ролята на придобивката за всички желаещи да спортуват и да почиват активно сред девствената природа на Балкана.

Световноизвестната акробатка Леонсия Докузова, която е правила турнета в Южна и Северна Корея, Япония, Русия и цяла Европа с шоупрограмата „Полет нас Карандила“ насочи вниманието към атракциона „Въжеландия“, където малки и големи на воля можеха да поспортуват и поиграят на воля. Петьо Петков-Шайбата превърна церемонията в духовит и забавен празник.
Спортно-туристически комплекс „Сините Камъни“, включващ атракциона „Въжеландия“с две игрища – мултифункционално за тенис, волейбол и баскетбол и футболен стадион, които са с най-нов клас ударопоглъщащи настилки, сертифицирани от FIFA, е само първият етап от грандиозния проект с инвестиция от 3 500 000 евро за реиновиране на цялата база и за изграждане на атракциона. Предвижда се това лято да бъде открит Кемпер Стоп, като вече е изградена цялата прилежаща инфраструктура на обособена зона за къмпингари, която може да поеме 30 кемпера и каравани. Така Сливен е в картата на европейската верига Кемпер стоп за любителите на този вид туризъм “. Предстои и създаването на най-дългата в Европа ЗИП линия, която ще свързва резервата Карандила със Сливен и изграждането на зала за борба и джудо в СТК „Сините камъни“
Грандиозният проект превръща Сините камъни и Сливен в най-новата туристическа атракция, където целогодишно сливенчани, гости на града, туристи, професионални спортисти намират отлични условия за спорт и почивка. Откритият комплекс и Въженият парк включват стени за катерене, въжени препятствия, три линии с различна трудност, зип линия, игрище за футбол, за тенис на корт, за баскетбол и волейбол. Фестивалите, празниците и съревнованията, които се планират за лятото, са поредната атракция, която ще привлича десетки хиляди туристи в Карандила, Сините Камъни и Сливен през ваканцията.

Текст и снимки Тони Титянова
За повече информация - http://sinitekamani.bg/