Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Протест на 300 малки ВЕИ производители на 15 май

Протестът е заявен в Столична община в 10 часа пред сградата на Министерския съвет и ще продължи до 19:30 на 15 май. После ще се принесе в 12.30ч. пред Народното събрение, в 15 часа пред КЕВР и в 16 часа отново пред Министерски съвет до 19,30 часа. Срещу малките ВЕИ в България се води системна политика за пълното им елиминиране с цел имитация на мерки за сваляне на цената на тока. Фирмите разполагат с конкретни данни за неправилно прилагане на законите, което води до облагодетелстване на големите ВЕИ централи, което е фактор за високата цена на такса „задължения за обществото“ и оттам на тока за всички потребители.

Малките ВЕИ настояват за правилно прилагане на закона, спиране на терора върху малките семейни ВЕИ. Наш дълг е да уведомим обществото за истинските причини за поскъпването на тока.
В 11 часа ще има символично чупене на панели, олицетворяващо законодателната тесла, която фалира десетки фирми и провали бъдещето на 300 малки семейни фирми.
Малките ВЕИ производители имат готовност да продължат с чупенето на панели до преразглеждането на несправедливото тълкуване и прилагане към тях на текстове от ЗЕ, което ощетява малките ВЕИ за сметка на олигархичните централи.
При неуспех на протеста, протестиращите смятат да поканят представители на медиите на първото в България на живо чупене на фотоволтаична централа, фалирала заради законови недоразумения.
 Съюз на европейските производители на зелена енергия