Банер
На Илинден „София - от 7 извора вода“ гостува на празника на Княжево

На Илинден, когато е честването на храма „Свети пророк Илия“ и празника на Княжево, ще бъде третото представяне на минерален извор на българо-английската книгата „София: От 7 извора вода“, финансирана по Програма „Култура“ от Столична община. Художествено-публицистичната творба на журналистката Антоанета Титянова увлекателно надниква в миналото на Древна Сердика, Средец и София, пречупени през темата -

минерални находища в София-център, Княжево, Панчарево, Горна Баня, Банкя, Овча купел и Равно поле, като поставя акцент на природното богатство, което прави столицата ни уникална. Това е третият от 7-те извора, където се представя книгата след празника на Ларгото – Централна баня и на минералното находище в Равно поле.
В обновената градинка на Княжево до минералната чешма на 20 юли от 19 часа започва концертът по повод празника на Княжево. Той не случайно е на Илинден, когато е храмовият празник на уникалната църква „Свети пророк Илия“ – единствената в столицата, в която до православния храм в двора има мюсюлманско теке на Бали Ефенди. Кой е Бали Ефенди, защото най-динамично развиващият се район на София в миналия век се нарича Княжево, кое прави минералните извори, бликащи в недрата на Витоша, предпочитани от българските царе ще разкаже от сцената популярната журналистка Антоанета Титянова – автор на книгата и ръководител на проекта „София – от 7 извора вода“.
Следващото представяне на книгата ще е на Ротондата в „Банкя“ на 22 юли и пред банята в Горна Баня на 5 август.