Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

В Ларгото на 3 април е промоцията на книгата „София – от 7 извора вода“ 2018 г.

На 3 април от 14 часа (вторник) ви очакваме в Ларгото, за да честваме заедно 139 години от обявяването на София за столица на България, като в компанията на обичани творци – певци и писатели, ще се опитаме да направим празника ви незабравим. Каним Ви да се потопите в историята на София и в богатството на нейните термални води чрез книгата „София – от 7 извора вода“, спонсорирана от Столична програма „Култура“ на Столична община. По един увлекателен начин двуезичната книга, написана от Антоанета Титянова и реализирана от „Яна тур“, увлекателно повежда в историята на един от най-древните градове, чието минало неизменно е свързано с 31 находища и 75 извора с различна по качества и състав термална вода.

Червената нишка в книгата е безценната вода, която е привличала от векове народи и култури, дарявала е здраве и живот, била е обожествявана и възпявана.
Ще я възпеем и ние: с изпълненията на обичания народен певец Александър Александров-Алекс и поп певицата Вили Портлок-Рай, която ще изпълни своя хит „Нощ над София“, със стиховете за водата на потомъка на Райна Княгиня – Асен Дипчев и на творците от творческите съюзи, подкрепили и съпричастни на проекта. По време на представянето водещи солисти на Музикалния театър - Александър Мутафчийски и Катерина Тупарова ще зарадват публиката с дует на Иван и Янка от оперетата "Българи от старо време" на Асен Карастоянов. Най-обичаната българска оперета ще има премиера на 27и 28 април на сцената на Музикалния театър.
Всеки дошъл по време на представянето може да участва в съревнованието и да получи книгата безплатно – стига да отговори на въпрос, свързан с миналото на съвременна и древна Сердика, която е била столица на Дакия Аврелиана, която е накарала имератор Константин Велики да възкликне - „Сердика е моят Рим“, а Сердикийският „едикт на търпимостта“ е спомогнал християнството да се разпространи в Европа и по света.
Какво знаем за нашата столица – за имперския град и неговите термални находища, за които ще откриете богата хидроложка и лечебна справка? Къде княз Батемберг е черпел сили, потапяйки се в термалните води и коя е Царската чешма, от която цар Борис III лично е точил вода?
Елате в предверието на Константиновия дворец и до Източната порта на Римската империя и заедно ще отпием от глътките на познанието, свързано с прелюбопитната история на предците ни, на 7 от най-известните термални находища – в София-център, Банкя, Панчарево, Княжево, Овча Купел, Горна баня и Равно поле.
Ако не успеете сега, празниците на термалната вода и на проекта „София – от 7 извора вода“ ще продължат и в следващите месеци в 7 от районите на столицата. А всеки, докоснал се до книгата „София – от 7 извора вода“, ще се потопи в чистата вода на познанието за София и ще се почувства горд, че живее в град - богат и с история, и с природни дадености, които трябва да ценим подобаващо, както нашите предци.
Каним ви да станете част от „София – 7 извора вода“ - ще се постараем градусът на настроението да доближи температурата на течното ни богатство, а позитивното познание да внесе лечебна хармония, подобна на здравословната сила на 8-те вида столична термална вода.
Вики Милчева

За повече информация и питания - Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , тел. 0888 262195. Книгата можете са купите онлайн https://ciela.com/sofiya-ot-7-izvora-voda.html