Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

Другото лице на Шарл Азнавур - филантропът

Освен върху блестящата творческа обаятелност на артиста искаме да ви запознаем и с благотворителната дейност на Азнавур, която продължава вече 30 години и не спира и до днес.
Легендарният френски артист с арменски корени Шарл Азнавур, изнесе вълнуващ концерт - един от последните в кариерата си.

Час и половина пя от сърце, танцува запленяващо, сякаш не е на 93 години. По време на концерта не спря да беседва с публиката с типичното си фино чувство за хумор и самоирония. Обясни присъствието на стола на сцената с възрастта си, но рядко сядаше на него, защото не го сдържаше на едно място.
Но нека излезем от параметрите на грандиозния му концерт и да се запознаем и с другото лице на Шарл Азнавур – това на филантропа и човеколюбеца. Освен с артистичната си кариера, Азнавур, е известен и с множеството си усилия в подкрепа на арменския народ. Той основава Aznavour pour l’Arménie (Азнавур за Армения) след последиците от земетресението, което опустошава северната част на Армения на 7 декември 1988 г. и става причина за гибелта на десетки хиляди жители на страната, а още хиляди остават бездомни. За 30 години неговата хуманитарна дейност развива мащаба си и обхваща още множество благотворителни каузи за страната.
През 2017 г. Шарл Азнавур и сина му, Николас Азнавур, решават да продължат своите филантропски дейности и правят нова крачка – основавайки Aznavour Foundation (Фондация Азнавур). Нейните цели са свързани предимно с развитие и интегриране на образователни, социални и културни програми.
Повече информация за дейността й може да откриете на: charlesaznavour.com
Първият проект на Фондация Азнавур е свързана със създаването на музей Charles Aznavour Museum, в който ще се случват важни културни и образователни събития и който ще бъде локализиран в Йереван.
Понастоящем, Фондация Азнавур дава на всички уникален шанс да прекарат един незабравим ден в Париж и да се срещнат със самия Шарл Азнавур.https://aznavourfoundation.org/en/club/competition/
„Оповестих създаването, заедно със сина ми Николас, на Фондация Азнавур с огромна радост. Фондация Азнавур продължава моите благотворителни инициативи, които започнаха след ужасното земетресение през 1988 година. Мисията й ще бъде да продължи да подкрепя уязвимите и неравнопоставени жители на Армения и да създаде музея “Charles Aznavour House” в Йереван. Този музей ще стане домакин на културни и образователни инициативи, с също така и една от главните забележителности в града. Тази инициатива е моето завещание за бъдещето, което, надявам се, ще облагороди условията на живот на диаспортата и ще привлече множество посетители от целия свят“, споделя Шарл Азнавур.
Феноменалният спектакъл на Шарл Азнавур препълни зала „Арена Армеец“ и потопи повече от 5000 родни фенове в атмосферната на автентичен френски театър, е част от настоящото световно турне на звездата, което е и последно за кариерата му – неговото голямо „Сбогом“ със сцената. От София звездата отлетя директно за Виена, а след това се завръща в родната си Франция, където са планирани повече от 10 концерта. Турнето ще завърши в Москва, след което Шарл Азнавур ще се оттегли в родината си в уединението на прекрасната природа и атмосфера на своето имение.
Съобщи Тони Титянова