Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

Бонбони M&M’s със световен рекорд на Гинес в България – изградиха най-голямата мозайка от бонбони

Българско постижение влиза в „Световните рекорди на Гинес“. Впечатляващо лого, част от мозайка от над 1 милион бонбона, бе изградено в София. Проектът е реализиран от служители на Марс Инкорпорейтед България, като постижението влезе в базата на „Световните рекорди на Гинес“ като най-голямата мозайка от бонбони M&M’s в категория „Най-голямо лого“. Редените един по един бонбони оформиха мозаечно лого от 49,59 квадратни метра с обща площ от 161 квадратни метра – представете си големината на покрито с бонбони игрище за волейбол.

До момента в базата на „Световните рекорди на Гинес“ като „Най-голяма мозайка от бонбони M&M’s“ бе записано постижение от 11,5 квадратни метра, направено в американския щат Айдахо през 2014 г. 17-годишният тогава Джаксън Маккензи подреди мозайката заедно с приятели и семейството си в продължение на 6 дни. Тя включваше 70 980 бонбона.
Изградената в България мозайка от най-популярните шоколадови бонбони на марката M&M’s е с размери 23 на 7 метра. Съдържа 6400 бонбона на квадратен метър или общо 1 030 400 бонбона. Общото тегло на използваните бонбони надхвърли един тон. Самото лого, част от мозайката, е с дължина 12,14 метра и ширина 4,085 метра – общо 49,59 квадратни метра.
44-ма български служители на компанията подредиха мащабната мозайка за 31 часа и 17 минути, за да се присъединят към семейството на „Световните рекорди на Гинес“.
Логото бе изградено в Paradise Center в София, а целият процес бе проследен от пристигналите специално в България представители на „Световните рекорди на Гинес“.
„Постижението ви е наистина впечатляващо. Обикновено хората по света опитват да направят много по-малки мозайки, достатъчни само да бъде поставен рекорд. Но тук видях нещо много по-мащабно. Проследих подреждането на бонбоните и останах очарована от ентусиазма на хората от България, които изграждаха мозайката толкова дълги часове“, заяви Паулина Сапинска, официален съдия на „Световните рекорди на Гинес“.
„Поставянето на „Световен рекорд на Гинес“ е изключително преживяване и усещане. Щастлив съм, че най-голямата марка шоколадови бонбони в света M&M’s бе отличена с признание за „Световен рекорд на Гинес“ и българските служители на Марс Инкорпорейтед го поставихме заедно“, заяви Мартин Димитров, бранд мениджър в Марс Инкорпорейтед.
M&M’s е най-голямата марка шоколадови бонбони в света, като на българския пазар се предлага в два варианта – шоколадов и шоколад с фъстъци, еднакво любими на потребителите.
Съобщи Тони Титянова