Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

След Слънчев бряг и в Троянския Балкан – в Априлци, зрелищна акция показа що е български туризъм по мутренски

Докато министър Ангелкова убеждава гражданите в каква вълшебна туристическа дестинация се е превърнала родината ни, зрелищна акция на частен съдия изпълнител и охранителна фирма в Априлци стресна за пореден път туристите – български и родни, в един от най-популярните хотелски комплекси в Балкана. Законността и причината за нахлуването в хотела са под въпрос, но желанието да се прогонят туристите и да се спре регистрацията на нови е факт.

След по-скромни набези на хотела на 12 и 22-ри юли, на 26-и охранители на секюрити фирма "Делта гард", заедно с частен съдия изпълнител нахлуват в късния следобед в хотел Априлци – гр. Априлци.Хотелът е отворен за посетители, легловата база е заета от туристи, а деца и техните родители релаксират на басейна. И точно в разгара на следобедните жеги, е спретната и горещата акция с искането да се спрат регистрациите в хотела, да се изплашат посетителите. В продължение на 4 часа частният съдия изпълнител изисква лични данни на посетителите в хотела, които записва в протокол, като повечето гости – предимно семейства с малки деца, са възмутени, уплашени и потресени от случващото се, чувстват се пряко застрашени. И ефект има – отменя се капарирана сватба, някои от резервациите са отменени.
Това е трето посещение на ЧСИ в рамките на две седмици в хотел Априлци, но всички са убедени, че едва ли това е последната демонстрация на сила, на натиск и опит да се изгонят туристите и наемателят, а хубавият и популярен хотелски комплекс да се обезцени при евентуална продажба в бъдеще. Наемателката Дора Георгиева търси помощ от медиите и алармира: „ЧСИ блокира хотела ни с мутри! Гони туристи, запечатва входове и изходи… Започна се с изкарването на гостите от някакви мутри на фирма „Делта гард“, които нямат никакви права и се блокира работата на хотела“. И докато тя праща куп жалби до съда в Ловеч без ефект, то частният съдия изпълнител прави неща, които са далеч извън неговите правомощия. Охранителната фирма, изпратена от него, влиза с взлом в хотела през задния вход. Осъществява се психически тормоз над персонала на хотела, подлагат на проверка гостите и се всява паника, като новата охрана се разхожда демонстративно с личното си оръжие. Майки на малки деца споделят, че това ги плаши. Ако не вярвате, вижте го сами. На създадения от възмутени граждани сайт „ЧСИ рекетира хотел Априлци“ има няколко любителски видеоклипа записали екшъна, а на охранителните камери на хотела може да се види останалото.
Какво е това? Самоуправство, рекет, опит за затваряне и саботиране на работата на хотела и то в разгара на сезона?!? Иначе казусът е чисто юридически, като е свързан с изпълнително дело, подадено от КТБ. На 12.07.2016г. е извършен опис на недвижимо имущество, води се дело в момента, а частният съдия изпълнител е длъжен да покани длъжниците да изпълнят указанията доброволно. В конкретния случай „Априлци Холидейс” ООД разбира, че срещу него има образувано изпълнително дело, едва когато ЧСИ се явява за извършване на опис, обективиран в „Протокол за опис“. Видимо е, че са извършени редица неправомерни действия във връзка с налагането на възбрана върху недвижимия имот - неизпращането на покана за доброволно изпълнение, извършени са действия на самоуправство при осигуряване на достъп на имота за извършване на опис на същия, отстранен е длъжникът. Но схемата е добре позната на много провинциални фирми, без протекции, които притежават хубав имот, който някой иска да придобие бързо, евтино, а защо не и с малко силови и на ръба на закона методи. Иначе управниците се бият в гърдите какъв "хубав" бизнес микроклимат има за развитие на предприемачеството и туризма в малките селски и планински региони. Според управляващите и министрите туристическият сезон е страхотен , а като се добавят и туристическите екстри като мутренски екшън в родните комплекси пред очите на туристите, то почивката действително ще се превърне в незабравимо преживяване, гарнирано със силови ггорещи акции по време на Горещняците.
Текст и снимки Антоанета Титянова