Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Ястребец - уникална ски и уелнес&Спа дестинация

Природният парк Yastrebets Park & Forest привлича зиме и лете

Антоанета Титянова
Преди месеци бе официално открит великолепно оборудван 50-декаров природен парк Yastrebets Park & Forest.

Магическата борова гора, в която можете да намерите уединение сред девствената природа, както и да се отдадете на множество възможности за активен отдих в него, са неустоима покана за едно запомнящо се място сред кристалния планински въздух на Рила.

Красивото курортно селище отстои на 50 минути път от София. Разположен в подножието на ски пистата сред огромен анимиран природен парк хотел Ястребец е примамливо място за целогодишна почивка. Освен комфортен хотел туристите могат да се настанят и в 12 финландски вили със собствена сауна. В елегантния, уютен интериор се съчетават естествени материали: дъбов масив, коприна и памук. Гледката, която се открива от 15-метровия закрит плувен басейн, както и от фитнес студиото, е вечнозелената вековна гора.
След година усилена работа сме горди да ви представим неговите съоръжения, изградени без да бъде отсечено нито едно дърво. Множество нововъведения в парковото пространство превръщат почивката в неповторима емоция. Паркът разполага с великолепни екопътеки и с велоалеи, със съоръжения за физически упражнения, с палатков лагер и кът за почивка. За почиващите има игрища за тенис, футбол, баскетбол, волейбол, бадминтон и тенис на маса, а за по-екстремните – hiking и планинско колоездене. „Напълно в унисон с цялостната философия на хотела за съхранение и грижа към природата, направихме така, че без да се усеща каквато и да е човешка намеса, развихме и укрепихме планинските екопътеки и създадохме условия за едно пълноценно и здравословно изживяване в прегръдката на природата”, сподели Христо Палазов, генерален мениджър на „Ястребец” при откриването на обновения парк.
Малките гости на хотела могат да се насладят на приказен детски кът на открито, детски велосипеди и палатков лагер, а любителите на релакса – на изключителен Спа център с басейн, плаж и екстремни занимания на открито. Сред вековната гора на парка са полегнали бунгала, екопътеки, велозони, стадион и тенискорд, които са част от красивия хотел, който е перлата по време на скисезона. Ястребец предлага уединен планински оазис, далеч от глъчката на големия курорт. Тук можете да се потопите в един магичен свят: хармоничен, естествен и природен, далеч от стреса и градския хаос на ежедневието.
През ноември, тук, в един от най-луксозните Спа центрове в страната ще се проведе заседание на Изпълнителния комитет по определяне на СПА номинациите България 2010.
Вижте още снимки в галерията