Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

ПРОМОЦИЯТА НА МАЯ НЕШКОВА НА 6 АВГУСТ ПО БНТ 1

 БНТ 1 ще излъчи премиерно промоцията на новия албум на Мая Нешкова „Само с любов...“ на 6 август 2017, г., неделя, от 13 ч. Пред препълнената с правостоящи зала „Рейнбоу плаза“ естрадната любимка представи новите си песни, като за събитието специално се събра нейната група отпреди 35 години в състав: Кирил Икономов – диригент и продуцент, Томчо Икономов – бас, Юлиян Мирчев – барабани, Кирил Гунчев – китара и Емил Кънев – клавир. Вокална група бяха близначките на музикалното семейство Весела и Йоана Икономови, както и Снежана Петкова от „Трик“.

 Голяма част от музикалната гилдия уважи премиерата на „Само с любов“: Мими Иванова и Развигор Попов, Мустафа Чаушев, Кристина и Михаил Белчеви, Здравко Радоев, Ицо Петрофф, Мари и Хайгашод Агасян, поетесата Жива Кюлджиева, композиторът Димитър Пенев, големият тенор Арон Аронов, народните певци Янка Рупкина и Володя Стоянов-Войводата, Христо Паскалев-Паскал, дъщерята на Джина от Трамвай №5 и Джон от група Кукери – Мартина, която е солистка на хип-хоп формацията Айс Крийм, племеничката на Яворовата Мина – пианистката проф. Мина Иванова, шефката на „Златният Орфей“ Дариана Генова, както и други популярни лица като лорд Евгени Минчев, баронеса Гендович, астрологът Светлана Тилкова-Алена, председателя на Жени-ГЕРБ и областен управител на Перник Ирена Соколова, бизнесдамата Мариана Печеян, бившият посланик в Америка Елена Поптодорова, както и учителя по рейки на Мая – Кирил Стоянов. Специално бе поздравен и авторът на песните, прозвучали на концерта – Кирил Икономов, който отново по безспорен начин се доказа като най-продуктивния шлагерен и знаков български композитор и аранжор. Арон Аронов дори му нацелува ръцете и заяви на всеослушание „Ти си геният и надеждата за нашата българска музика“, с което притесни маестрото. Успехът на новите си песни Мая Нешкова обяснава с факта, че са оригинални авторски, заредени с българщина, патриотизъм, морал, истински чувства и емоции. Рециталът е заснет от Румен Ковачев и TV1.
Дискът „Само с любов...“ е първият студиен албум на Мая Нешкова от 2009 г. насам, когато излезе последния й успешен проект „Обичам те“. Албумът е наречен „Само с любов“ по част от припева на най-новата й песен „Цигуларят“ по стихове на Явор Кирин. Това е една от двете композиции, които звездата пазеше специално за промоцията си. Останалите нови песни вече са представяни в официалния й канал в YouTube и фейсбук страницата й MayaNeshkovaOfficial. От септември 2016 г. на всяко първо число тя радваше почитателите си с по едно ново заглавие в репертоара си. „Любовта не е игра“ беше първото от поредицата нови хитове. Последва „Простете ни, дечица“, посветена на близначките им Весела и Йоана Икономови, които също ще участват в концерта като вокална група на майка си. „Душо моя“, „Санта Мария“ (по стихове Иван „Агент“ Тенев) и „Целувката“ бяха следващите нови песни, които привлякоха вниманието на меломаните. Като най-голям хит до момента се очерта баладата „Има ли виновни в любовта“, който събра най-много прослушвания в месеца на пускането си. „Добър вечер, приятели“ Мая Нешкова подари в навечерието на абитуриентските балове, а „Мой роден край“ пусна навръх 24 май. Колекцията допълват още две патриотични песни – „България“ по стихове на Цветан Начев и „Клетва“ по текст на Чавдар Тепешанов и Тодор Ников. Всички те са по музика и аранжимент на Кирил Икономов - той е автор и на част от текстовете, които основно са написани от самата певица. Записите са осъществени в тяхното студио под тонрежисурата на Кирил Гунчев.

СНИМКИ: ГЕОРГИ ШОПОВ