Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Кенди Дълфър & бенд на 20-ти ЮБИЛЕЕН Международен Джаз Фестивал Банско - 2017

 Кенди Дълфър & бенд от Холандия ще излезе на цената на 20-ти ЮБИЛЕЕН Международен Джаз Фестивал Банско - 2017 . Кенди Дълфър & бенд идва в Банско и след три големи концертни обиколки – в Япония, Европа и САЩ.

Родена е в Амстердам – Холандия, баща и е известният джаз саксофонист Ханс Дълфър.

Свири на саксофон от седемгодишна, на четиринадесет вече е лидер на своята група “Funky Stuff”. Още тийнейджър, Кенди записва за световни компании, а на двадесет обикаля света. Започнала да свири на сопран-саксофон, по-късно преминава към алт-саксофон – любимият и инструмент и досега. В Америка става популярна благодарение на Принц. Мега-звездата я кани в проектите си и така Кенди бързо печели известност. И до днес често я наричат “момичето на Принц”, а тя продължава да бъде предпочитаният от него изпълнител на саксофон.

Освен за Принц, Кенди е записвала за Дейв Стюарт от “Юритмикс”, Марсио Паркър, Бионсе, “Пинк Флойд”, Чака Кан, Дейвид Санборн, Маркус Милър, Алън Парсънс и много други.

Нейната първа съвместна работа с Дейв Стюарт е “Lili Was Here”, която е №1 по цял свят през 1989г. През 1999г. те работят заедно над саундтрака на “Cookie’s Fortune” – филм на Робърт Олтман. През 2002г. правят европейско турне, в което солист е реге-звездата Джими Клиф. Досега Кенди е издала повече от десет албума. В тях русокосата дива съчетава рок и бийт, блус, поп и джаз.

Последният и проект се нарича “Funked up & Chilled Out”.
Виктория Милчева