Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

„Хипнотик“ подготвят новия си албум

Талантливите струнни изпълнителки от трио „Хипнотик“ изпратиха страхотна творческа година, изпълнена с много успехи и спечелени битки. Мария Новева, Бистра Копринкова и Марина Хинова разрешиха окончателно спора около правата на своята търговска марка Destiny, която може да бъде използвана само от тях за всички дейности. Казусът е емблематичен за България и свидетелства за съществуващите неуредици на нашия музикален пазар.

Destiny е името на албум на „Хипнотик“, издаден през 2014 г. Не след дълго се появи струнен квартет, носещ същото име. Борбата за безспорната собственост на марката отне много усилия и нерви на дамите, които умеят най-добре да създават музика, опияняваща и магнетична.
Като собственици на търговската марка Destiny „Хипнотик“ упражнява правото си да забрани на трети лица да използват въпросната марка.
През последните месеци „Хипнотик“ се включи в няколко емблематични концерта, като същевременно подготвят новия си албум, който ще излезе тази година. Виолистката на „Хипнотик“ Бистра Копринкова и цигуларката на триото Мария Новева бяха сред малцината, които бяха поканени на чаша шампанско в личната гримьорна на Найджъл Кенеди след шоуто му в София. „Срещата с Найджъл бе наистина много вълнуваща за нас“, споделиха красавиците, които в момента работят над свой нов проект, вдъхновен от ритъма на тангото.
Триото се качи на сцената и заедно с Боби и Заки от „Авеню“ по време на големия им концерт в НДК. От сцената на зала 3 бандата представи новия си албум „Безвремие“. „Оригиналното изпълнение на цигулка в едно от парчетата е на Васко Василев, но той не можа да присъства на концерта в София и поканиха мен да изсвиря неговата партия“, разказа Мария Новева от „Хипнотик“. По време на провелия се в столицата ни 62-и форум на „Лайънс клуб“ Европа пък, струнното трио направи миниконцерт, с който изненада гостите-членове на международната организация. Гостите, сред които бе и журито на престижния конкурс за млади музиканти “Томас Кути“, аплодира изпълненията на Misirlou от “Криминале”, „Либертанго“ на Пиацола и авторското им парче „Едерлези“.
Тони Титянова