Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Алфина Скорца с „Червена чувственост“ на Джаз феста в Банско

В предпоследната вечер на най-грандиозния роден фестивал, който за 19-та поредна година се провежда в Банско, италианската млада звезда Алфина Скорца представи своя дебютен албум „Червена чувственост“. Изпълнението на красивата брюнетка носеше аромата на Средиземноморието и фолк мотиви от Салерно. До нея на сцената бе и нейният продуцент и аранжор – китаристът Паскуале Курчио, като изпълнението и е смесица от поп, джаз и фолк, характеризираща се с средиземноморски звуци.

Хубавата Алфина заочва да пее на 16 години като соло певица, като в ранна възраст се занимава усилено с балет, което било по настояване на нейните родители. „Обичам позинивната музика, която е изпълнена с джаз и нещо от фолклора. Изпях едни от най-хубавите си песни, които са мои композиции. В текстовете може и римите не винаги да са перфектни, но държа да присъстват емоциите в тях“ – сподели на среща с българските медии очарователната италианка с тяло на топмодел. Тя завършва с отличие пиано, а по –късно учи и джаз в Консерваторията Доменико Чимароза в Авелино, През 2011 г., с песента "Червено и чувственост" младата изпълнителка печели международен песенен конкурс за композитори. Следва отличието от UnoMattina и RAI-3, както и награда Alessandra Коrа.
Алфина продължава да печели почитатели и награди, като миналата година има турне в Япония, където нейна песен участва в клип. „Не пиша преживени от мен истории, макар че има и такива. Много съм щастлива, че съм в Банско, където ще представя Италия. Ще се радвам всички, които обичат италианската музика, да останат доволни. Банско е особено и хубаво място. Очарована съм от мястото, където се намира и може би ще се върна отново“ – каза пред медиите гласовитата певица и композиторка, която излезе на сцената с Иван Кантарела на перкусии и Паскуале Курчио на китара.
Алфина обясни, че не произхожда от музикално семейство, но от малка се е опитвала да свири на пиано. Тъй като станала много висока и се отказала от класическия балет и тогава усилено се захванала с пеенето, защото виждала, че когато се събират да пеят, нейният глас се извисявал над останалите.Докато учела пиано, започнала и да композира, което станало съвсем естествено. Това й доставя удоволствие, а бързо започват да валят наградите и поканите за участия.
За сайта България без граници певицата сподели, че любимото й място за пеене е в спалнята, където има чудесна акустика. „Кога пиша песните си – ами винаги, когато нещо ме впечатли. Веднага записвам хрумванията си, които ми идват инстинктивно, а после работя по първоначалната си идея и редактирам.
Тони Титянова: Ако трябва да определите живота си като песен, каква ще е?
Алфина Скорца: Моят живот е динамичен и ще е като една бърза песен. Имам едно специфично парче „Гранд Базар“, в което съм описала историята на моя живот. Музиката ми дава свобода, разрушава моя конфортизъм. Моята музика изразява моя мироглед.
Текст и снимки: Антоанета Титянова