Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Маргарита Хранова с нов албум, концерт и биография

Певицата озаглави последния си диск „Докога, Маргарито?”, а книгата - „Минутите, които разпилях с любов.” Заглавието на диска идва от пилотната песен по стихове на Маргарита Петкова. Песните са записани през последните две години, като някои са печелили призови места на фестивалите в България.

Включени са и композиции на млади автори, които Хранова не познава лично. Те се свързват с певицата по интернет и й предлагат демо версии на песнии.
Маргарита Хранова обича да работи с млади композитори и повечето песни са на: Милен Македонски, Вили Чаушев, Горан Калинов, Иван Кръстев, Атанас Димов. Сред утвърдените имена са: Красимир Гюлмезов, Александър Петров, Камен Драндийски, Матей Стоянов, Валентин Пензов, Любомир Дамянов, Огнян Георгиев и др. В албума е включена и песента „Подари ми лято”, с която печели награда на фестивала „София пее”.Почит в диска е отдадена на композитора Найден Андреев, който преди смъртта си прави нов аранжимент със симфонично звучене на емблематичната балада „Устрем”. С осъвременени версии присъстват и едни от любимите песни в репертоара на певицата като „Оставаме”, „Песен за моя син” и „Се ла ви”.
Другият сюрприз е появата на илюстрована биография на Маргарита Хранова, която вместо да разказва за себе си мемоарно, показва своя творчески път в снимки. В премиерата на диска, издаден от „БГ Мюзик Къмпани”, участваха Кристина Димитрова, Орлин Горанов, Роси Кирилова, Йордан Караджов, Христо Кидиков и др.
Тони Титянова