Банер
Дизайнерът на Камерън Диас и Бионсе с есклузивна колекция на Green Fashion Days SOFIA 2018

София е четвъртата европейска столица, в която се провеждат Green Fashion Days. Това поставя столицата в центъра на значимите събития за всички почитатели и журналисти на "зелената", "екологична мода".

Събрахме най-добрите утвърдени и млади български дизайнери на екологична мода, които ще участват в двата дни на Green Fashion Days Sofia, но поканихме и топ дизайнери от областта, които ще покажат световните тенденции в тази насока", съобщи по време на пресконференцията Наталия Абилдина -организатор на модното събитие за България.
Изключително съм щастлива, че участват българските дизайнери в областта на еко и зелената мода като Светла Димитрова, първата в България концептуална и еко дизайнер с нейния бранд "Ариес Уникат", Мариела Братова- вдъхновена за своите модели от лични преживявания и Габриела Колева и нейната модна къща "Мезон Сант-Ерем". На модния подиум ще покажат моделите си и младите дизайнерки Калина Кузманова и Елена Алекси, които имат своите успехи на европейската модна сцена, а Наталия Иванова ще представи изцяло детска мода.

С голям интерес се очакват дефилетата на Жумубуба Сариева
Тя има собствен бранд и работи върху интерпретацията на традиционните костюми от Киргизстан в ежедневието и висшата мода. Цветове, естествени материи и много любопитни модни идеи ще демонстрира талантливата дизайнерка и нейното студио.
Топ дизайнерът на висша еко мода от Великобритания Ромеро Брайън ще покаже класата на звездите да се обличат от естествени материали и нетрадиционни кройки, концептуална мода и дрехи от рециклирани материали. Дизайнерът нашумя преди години, когато облече филмовата звезда Камерън Диас, певицата Бионсе и американската поп група „Дестинис Чайлд“ за техните клипове и изяви, като едни от най-големите почитателки на "зелената мода".
За първи път София ще стане модна сцена, на която ще се покажат дрехи за предстоящият есен-зима сезон 2018/2019 година. Домакин на "зелените модни дни" ще бъде Новотел София на 13 и 14 май тази година.


Новотел София също се присъединява към зелената идея като всички възглавници и чаршафи в стаите на хотела са направени от рециклирани материали, а изпълнителния директор на хотела е един от най-големите поддръжници на запазването на екологията и рециклирането на голяма част от възобновяемите материали и източници на енергия. Столичани могат да видят дефилетата в залата на Новотел София, както и да се запознаят с натурална козметика и много други продукти, изработени от естествени материи. Гримът на моделите, които ще дефилират също е изцяло направен от био продукти...благодарение на марката Zao Cosmetics.която се произвежда от мъже в Италия и Франция и ще бъде демонстрирана от гримьорката Мирена Събева.За косите на моделите ще се погрижи официалният коафьор на събитието Тодор Сивов.

Съобщи Тони Титянова

Снимки Лъчезар Иванов

Организационния екип на Green Fashion Days Sofia с модни дизайнери

 

Младата дизейнерка Елена Алекси и първата концептуална дизайнерка в българската мода Светла Димиторва /дясно/.