Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Новата колекция на модна къща „Жени стил“

Модна къща „Жени стил” с дизайнер Евгения Живкова представи есенно-зимната колекция 2017/2018, включваща 65 облекла в две линии – всекидневна и официална. Силуетите в колекцията са разнообразни – най-вече прави и вталени. Тенденция е удължаването при полите и роклите, навлиза дължината под коляното наравно с по-късите дължини около и над коляното.

Мантата и саката са с различни видове ревери – класически свален ревер и ревер шал-яка. При тях е използвана и асиметрия – от едната страна дизайнът е решен с ревер тип шал-яка, а от другата с висок ревер.
Ризите и блузите, които се комбинират към различните облекла, са изработени от коприна, дантела и трико. Панталоните са с чупки в горната част, а правите панталони са без допълнителен обем.
Материите за есенно-зимния сезон са по-плътни: вълна, букле, кожа, както и коприна, трико, тъкани с бродерия и дантела, която е използвана и във всекидневните, и във вечерните облекла. Актуални са разнообразните принтове върху коприна, вълна и трико. Един и същи принт в колекцията е използван върху различните материи, което позволява да се правят интересни съчетания на облеклата. При много от моделите са комбинирани кожа и плат.
Цветовете, на които залага дизайнерката Евгения Живкова са: черно, сиво, бежово, бяло и турско синьо. Пепита и карето присъстват в колекцията. Облеклата с тези десени наподобяват колежански стил, при който полите са плисирани и се съчетават със сака, ризи и блузи. В колежанската тема има разнообразни апликации от дантела, използват се вградени ширити и интересни апликации на дантела, изработени на ръка.
Лице на колекцията бе дъщерята на Евгения Живкова – Андреа Стефанова, а моделите бяха от агенция „Визаж модел груп”.
. Колекцията отправи ярки послания към модерната, работеща и активна жена. На ревюто бяха представители на дипломатическите, културните и политически среди, сред които вицепрезидентът Илияна Йотова, Татяна Дончева, Христина Христова, посланиците на Азарбейдджан, Китай, Индонезия, Хърватска, Армения и др. Сред гостите бяха и проф. Любомир Стойков, Жорж Ганчева и други.
Съобщи Тони Титянова
Снимки Алекс Манчев