Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Юбилейният 60-и Парад на модата превърна Плевен в модна столица на България

В разгара на лятото модният градус в Плевен наистина достигна своя пик – за 26-а година тук се провежда "Парад на модата" – този път юбилеен. Модният форум е най-значимото модно събитие в страната – шоуспектакъл, създаден по идея, режисура, постановка и хореография на модния корифей Георги Ангелов.

На сцената на театър "Иван Радоев" отново видяхме колекциите на утвърдени дизайнери и модни къщи, направиха модния си дебют млади творци. На сцената на Парада на модата 13 дизайнери представиха над 300 тоалета, облечени от 50 атрактивни манекени. За да усетите мащабността на тричасовия спектакъл, ще споменем част от участниците - проф. Хайме Пикер – преподавател в Академията за мода в Мадрид, участвал в световни форуми на модата в Ню Йорк, Милано, Лондон, Мадрид и Драгомир Красимиров чиято колекция "Елементи на органографията, анатомията и хигиената" е вдъхновена от облеклата на медицинските сестри и лекарите от миналия век. Моделите са изчистени откъм аксесоари, в цветове от сиво до черно, стилът е елегантен и строго официален, акцентирано е на качествените материи и сложните кройки. Драгомир Красимиров има собствена фирма, но преди това е работил за няколко престижни марки. Той е носител на национална награда за детска мода в Испания, за изгряваща млада звезда на списание "Мари Клер", отличие за дамска мода, връчено му по време на Седмицата на модата във Венеция, награда за дизайнер с най-голям интернационален шанс за реализация.

Музика, осветление, танц и най-новите модни тенденции
За пореден път с три уникални колекции се представи Дизайнерски център „Ариес Уникат“ с дизайнер Светла Димитрова, която откри 60-ото издание на Парада на модата.
На стрийт модата заложи Теодора Кьосева, а работилата в Швейцария Александра Мешкова показа официални тоалети.
За пореден път на плевенска сцена гостува и Дизайнерско студио „Модалаб“, чийто дизайнери са завършили в Париж, Милано и Лондон. Димитър Кръстев не изневери на себе си и представи колекция с много цветове и живот.
Друга дизайнерка, която се представи на сцената на Парада, бе Мария Божилова. Тя участва с пролетна колекция за 2016 г.
Яна Панова пък ни представи авангардна дамска и мъжка мода, а сред новите имена на Парада на модата бяха Модно студио „Нера“ – Ралица Христова от София се предстви също с авангардна колекция.
Младата дизайнерка Рене Емил от София направи своя дебют с невероятна колекция от модерни кройки и съчетание от стил и динамика.
60-ото издание на "Парад на модата" бе такова, каквото неговият създател Георги Ангелов обеща - различно и нестандартно. Грандиозният моден форум се организира от Община Плевен, модната агенция на Георги Ангелов, Сдружение „Плевенски обществен фонд „Читалища“ и читалище „Лик“. Освен модния блясък, не липсваха и артистичните изпълнения на цигуларя Чавдар Вълков, на клуб по спортни танци „Дъга“, на певиците Йоана Цветанова и Магдалена Лунголова..Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, зам.-министъра на културата Боил Банов и кметът на Плевен проф-д-р. Димитър Стойков изпратиха своите поздравителни адреси на юбиляра.
Тони Титянова